https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

La Kantina maakt alles klaar voor een gezellig voetbalfeest

Uitbater Laurent Gervoyse in goed gezelschap op zijn terras. (foto ACK)©type=
Uitbater Laurent Gervoyse in goed gezelschap op zijn terras. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

La Kantina is er klaar voor: op de sportcampus van Hout-hulst is alles in gereedheid gebracht voor een sfeervol EK voetbal. Uitbater Laurent Gervoyse heeft zowel aan de hevige fan als aan de rustige genieter gedacht. En hij heeft nog plannen.

“Tijdens de lockdown heb ik het sociaal contact enorm gemist”, zucht Laurent Gervoyse (35). “ Ik deed wel takeaway, maar het contact met de klanten blijft dan heel beperkt. Bovendien miste ik ook het personeel. Ik zat hier hele dagen alleen. Niet aangenaam. Het is leuk om nu weer mensen te zien. Ik ben ook blij dat het sluitingsuur nu hetzelfde is voor wie binnen zit en wie buiten zit. Anders moet je bij wijze van spreken discrimineren. Het gezond verstand heeft gezegevierd.”

Vier schermen

“En nu is er dus het EK voetbal. Daar ga je als klant in La Kantina niet naast kunnen kijken. Er zijn vier schermen waarop de mensen de matchen kunnen volgen: twee binnen, een beamer, en buiten op het terras ook nog een groot scherm. De zaak wordt versierd en er staan levensgrote foto’s van Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard – ideaal om een selfie bij te nemen. Verder is er rode Jupiler te verkrijgen. En als de Belgen scoren, kosten de pintjes één euro. Er komt een ballonnenboog aan de ingang en overal versiering om er de sfeer in te brengen. Binnen zijn er twintig plaatsen en buiten dertig. Om iets te drinken moet je niet reserveren, wel als je iets wil eten.”

Alle belangrijke matchen worden met geluid uitgezonden. De minder belangrijke worden – net zoals alle sportactiviteiten – zonder geluid uitgezonden. Wie op het terras wil zitten, kan, genietend van de groene omgeving en met zicht op het kunstgrasveld van KVS Houthulst, de matchen in alle rust mee volgen. Voor de kindjes is er beneden een speelweide. In de gang heb ik voor tal van spelen gezorgd, zoals biljart, tafelvoetbal , dartborden… Alles gaat door met inachtneming van de coronaregels. La Kantina is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 23.30 uur en op zondag van 11 tot 23.30 uur.”

Vergaderingen

Intussen heeft Laurent nog meer plannen. “Ik heb hier alles in huis om perfect vergaderingen te laten doorgaan. Bedrijven, besturen en dergelijke kunnen dus op maandag, dinsdag en woensdag de ruimte met alle faciliteiten huren voor vergaderingen. Ik kan voor ontbijt, warm middagmaal of avondmaal zorgen. De ruimte is rustig, beschikt over wifi en alles wat nodig kan zijn. Alle formules zijn bespreekbaar”, zegt Laurent.

De uitbater blikt tot slot nog even vooruit: “De coronacijfers zijn nu goed en ik hoop dat we snel weer naar normaal kunnen gaan, dat we van de mondmaskers kunnen afraken. Maar die maskers en die verplichte CO₂-meter neem ik er graag bij, als die ons sneller naar ‘normaal’ brengen .” (ACK)

Reserveren voor EK: 051 81 67 76. Info voor vergaderingen: 0471 53 99 52.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten