KWS Desselgem moet afscheid nemen van trouwe vrijwilliger Rita (73)

© PN
© PN
Redactie KW

Afgelopen zaterdag is Rita Bonte op 73-jarige leeftijd overleden in Beveren-Leie. De Desselgemse was een trouwe vrijwilliger bij voetbalclub KWS Desselgem, KVG en werkte jarenlang als zorgjuf in de stedelijke basisschool Desselgem.

In 1983 kreeg Rita voor het eerst een lesopdracht in de stedelijke basisschool van Desselgem, waarna ze lange tijd tussen de Desselgemse school en die in Sint-Eloois-Vijve werkte. Aan het einde van haar carrière hield ze zich voornamelijk bezig met de begeleiding van leerlingen als zorgjuf. In 2004 ging Rita met welverdiend pensioen en kon ze zich bezighouden als vrijwilliger bij verschillende verenigingen, zoals de Desselgemse voetbalclub.

“We zullen haar warme lach en haar helpende handen in onze club nooit vergeten. Rita was duivel-doet-al voor onze club, van helpen bij de papieren tot het smeren van de broodjes”, klinkt het bij het bestuur.

Daarnaast lag ze als lid van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) Beveren-Leie, Desselgem en Ooigem aan de basis van de jaarlijkse Hawaïfuif voor jongeren met een beperking. Ook bij de organisatie van het jaarlijkse blijspel van de KVG Toneelvrienden was ze betrokken. Rita laat een echtgenoot, vier kinderen en tien kleinkinderen na. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.