Kwetsbare kinderen ontvangen een vrijetijdspakket met boeken en spelletjes

Het vrijetijdspakket bestaat uit leuke doe- en zoekboeken. © Nele
Redactie KW

Het Huis van het Kind en het Interparochiaal Team willen alle kwetsbare kinderen een vakantie vol speel- en knutselplezier bezorgen. Die kinderen krijgen een leuk vrijetijdspakket aangeboden.

De coronacrisis bracht bij sommige gezinnen extra financiële moeilijkheden met zich mee. De zomervakantie deed zijn intrede en die vakantieperiode moet gevuld worden boordevol leuke momenten voor de kinderen. Van verveling mag geen sprake zijn. Kwetsbare kinderen krijgen een vrijetijdspakket aangeboden. “Met het aanbieden van diverse spel- en knutselmaterialen willen wij 91 kinderen tot aan de leeftijd van 12 jaar een goede en een fijne start van de zomervakantie toewensen”, vertelt schepen van Welzijn Tom Braet.

Het vrijetijdspakket bestaat uit leuke doe- en zoekboeken aangevuld met klein spelmateriaal aangepast aan de verschillende leeftijden. Het intergemeentelijk Huis van het Kind is hiervoor in samenwerking gegaan met uitgeverij Lannoo. De werkgroep Dienstbaarheid van het Interparochiaal Team wil op die manier een bijdrage leveren om de kinderen uit kwetsbare gezinnen een plezante en vindingrijke zomervakantie te bezorgen. In samenwerking met Kind & Gezin worden ook de allerjongsten kinderen voorzien van een pakketje.

Aan huis bezorgd

De vrijetijdspakketten worden aan huis bezorgd door de contactpersoon van het Huis van het Kind. “Door alles aan huis te leveren kunnen wij polsen naar de noden van de gezinnen en hen op de hoogte brengen van de werking van het Huis van het Kind”, sluit Elise Vertriest, contactpersoon bij Huis van het Kind af.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier