KWB Poperinge viert 75ste verjaardag

foto MD © foto MD
Redactie KW

“Onze beweging mag trots zijn een bloeiende en dynamische afdeling te hebben met een zeer gevarieerd programma”, aldus voorzitter Luc Devos

“We hebben vormingsavonden, kooklessen en diverse sportactiviteiten, om maar enkele te noemen, die openstaan voor het hele gezin”, ging Luc Devos in zijn jubileumtoespraak verder. “Want KWB wil zich ook profileren als een gezinsbeweging. KWB Poperinge mag dan ook trots zijn op zijn enthousiaste bestuursploeg en team van losse medewerkers.”

Ook algemeen voorzitter Wim Verlinde hield eraan de afdeling te feliciteren met hun jubileum en dankte vooral om ‘samen’ KWB te maken, om mensen te verenigen, gewone mensen, zowel jong als oud, arm en rijk, man en vrouw, dichtbij en veraf. Verder benadrukte Wim Verlinde dat KWB zich zal blijven verzetten tegen een beleid dat mensen en groepen uitsluit, delen van de bevolking stigmatiseert en alle verantwoordelijkheid van zich af schuift.

Albasten jubileum

Ook burgemeester Christof Dejaegher nam het woord en wenste de afdeling proficiat met hun albasten jubileum. Zelf is hij al jaren lid van de vereniging en drukte hij namens het stadsbestuur zijn waardering uit voor het verenigingsleven. “Ook de stad wil de verenigingen helpen waar mogelijk, vandaar de aankoop van gasthof De Kring. Na wat aanpassingen en het installeren van een nieuw leskeuken zal dit een positief effect opleveren.”

De viering werd afgesloten met een receptie en een avondfeest. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier