KWB nodigt iedereen uit voor winterse griezeltocht in Staden

Sarah Van Walleghem, Ine Vandewalle en Ellemieke Neyt van KWB Staden hopen op veel deelnemers voor hun winterse griezeltocht. De wandeltocht start aan de bibliotheek, Ooststraat 2. © (foto JCR)
Redactie KW

KWB Staden organiseert tot en met zondag 6 december een winterse griezeltocht. Aan de tocht is ook een kleurwedstrijd verbonden.

“Onze winterse griezeltocht is een leuke en laagdrempelige activiteit voor gezinnen met of zonder kinderen”, vertelt KWB-woordvoerster Ine Vandewalle.

“Aan de hand van zeven griezelborden leggen de deelnemers een wandeltocht van ongeveer vijf kilometer af. Op elk bord vinden de deelnemers een QR-code. Als ze die scannen krijgen ze een audiofragment van een griezelverhaal te horen. Ze krijgen ook een leuke opdracht. Op het eind van de tocht hebben de deelnemers het volledige verhaal beluisterd.”

“De verhalen werden geschreven door An Neven en werden ingesproken door zanger Bent Van Looy. Er zijn twee verhalen die aangepast zijn volgens leeftijd. Er is een verhaal voor kinderen jonger dan tien jaar en één voor kinderen ouder dan tien jaar.”

“De tocht start aan de bibliotheek in de Ooststraat 2. Op het bord bij de bib kunnen deelnemers meteen het plannetje met de wegbeschrijving downloaden.

Leuke prijs te winnen

“We organiseren in het kader van de tocht ook een kleurwedstrijd waarbij een leuke prijs te winnen valt”, gaat Ine verder. “De tekeningen kunnen gedownload worden via de Facebookpagina van KWB Staden. De ingekleurde tekeningen mogen binnengebracht worden bij Ellemieke Neyt in de Sint-Jansstraat 11 en kunnen eventueel ook opgehaald worden bij Ellemieke thuis, ingeval ze moeilijk uitgeprint kunnen worden.”

“De activiteit is overigens honderd procent coronaveilig. De deelnemers kunnen de tocht immers in hun eigen bubbel maken en op het moment dat ze dat zelf wensen.”. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten