KWB neemt nieuwe start in Staden met een ‘geefcafé’

Sarah Van Walleghem, Ellemieke Neyt en Ine Vandewalle starten in Groot-Staden een gloednieuwe afdeling van de KWB op. Hun eerste activiteit is een geefcafé. Dat vindt op zondag 9 oktober plaats in het vroegere stationsgebouw in de De Carninstraat.

Sarah Van Walleghem, Ellemieke Neyt en Ine Vandewalle zetten hun schouders onder de heropstart van de KWB. (Foto JCR)

“In Staden was de KWB al een tijdlang uit beeld verdwenen. We hebben er zelfs geen idee van hoelang de KWB in Staden niet meer bestaat. In deelgemeente Oostnieuwkerke bestond er tot voor twee jaar wel nog een KWB-afdeling. Doordat twee bestuursleden overleden en er een aantal anderen stopten omwille van hun leeftijd werd de KWB er na een laatste editie van het succesvolle ‘animatieplein’ in juli 2014 opgedoekt”, vertelt Sarah Van Walleghem.

“Onze eerste activiteit wordt een geefcafé”, pikt Ine Vandewalle in. “Bedoeling is dat mensen nog bruikbare spullen bij ons binnenbrengen. Bezoekers van het geefcafé kunnen die spullen dan gratis meenemen.”

“Eigenlijk kun je een geefcafé vergelijken met een soort gratis rommelmarkt”, verduidelijkt Sarah Van Walleghem. “We willen daarbij inzetten op duurzaamheid. Met het café willen we samen ingaan tegen de wegwerpmaatschappij en proberen we te consuminderen. Daarnaast willen we van het geefcafé ook een gezellig ontmoetingsmoment maken. Naast een drankje zullen er ook versnaperingen te krijgen zijn.”

Ontmoeting

Het geefcafé van KWB Groot-Staden vindt op zondag 9 oktober van 13.30 tot 17 uur plaats in het voormalige stationsgebouw in de De Carninstraat. De toegang is gratis.

Spullen voor het geefcafé kunnen op dezelfde locatie tussen 10 en 12 uur binnengebracht worden. Ook tijdens het café mag nog doorlopend gerief afgegeven worden.

Ook wie interesse heeft in KWB en zijn activiteiten kan bij Sarah terecht, via 0486 29 59 35.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.