KWB Groot-Staden organiseert vierde Geefcafé

KWB maakt zich klaar voor de vierde editie van het Geefcafé op zondag 20 oktober. Op de foto zie je de organisatoren met v.l.n.r. Ellemieke Neyt, Andy Van Laere, Sarah Van Walleghem en Ine Vandewalle. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

KWB Groot-Staden organiseert op zondag 20 oktober de vierde editie van zijn Geefcafé.

“We zijn aan de vierde editie van ons Geefcafé toe”, vertelt KWB-woordvoerster Sarah Van Walleghem. “De eerste twee edities vonden in Staden plaats. Vorig jaar waren we voor het eerst in Oostnieuwkerke te gast in het vroegere gemeentehuis in de Lepelstraat 1. Ook nu hebben we voor die locatie gekozen.” De drie voorgaande edities konden telkens op heel wat bijval rekenen.

Spullen schenken

“Een geefcafé is een soort markt waar je spullen kan uitzoeken die een ander niet meer nodig heeft”, legt KWB-collega Ine Vandewalle uit. “Zelf spullen schenken kan ook.”

“Mensen kunnen dus gratis spullen meenemen die anderen niet meer kunnen gebruiken. Het materiaal dat mensen binnenbrengen, is gerief dat ze niet meer nodig hebben, maar dat toch nog in goede staat is. De spullen moeten ook makkelijk mee te nemen en dus niet te groot zijn.”

“Bedoeling van het Geefcafé is inzetten op duurzaamheid, samen ingaan tegen de wegwerpmaatschappij en proberen te consuminderen”, licht Ellemieke Neyt verder toe. “Daarnaast willen we van het Geefcafé een gezellig ontmoetingsmoment maken. Zo kan je er ook terecht voor een drankje of een lekker stukje taart.”

Voor iedereen

“Ons Geefcafé staat overigens open voor iedereen”, vertelt Sarah Van Walleghem. “Je bent niet verplicht om iets te geven om te mogen komen. Iedereen is er van harte welkom.”

Het Geefcafé van KWB Groot-Staden vindt op zondag 20 oktober van 13.30 tot 16.30 uur plaats in het vroegere Oostnieuwkerkse gemeentehuis in de Lepelstraat 1. De toegang is gratis. Mensen die spullen willen schenken, kunnen die op zaterdag 19 oktober van 14 tot 16 uur binnenbrengen op dezelfde locatie. (BCH)

Meer info bij Sarah Van Walleghem: 0486 29 59 35.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier