KWB en Femma Sellewie organiseren de jaarlijkse Banhoutfeesten in Deerlijk

KWB Sellewie en Femma Sellewie organiseren op zaterdag 13 en zondag 14 juli de jaarlijkse Banhoutfeesten. Ontmoeting en muziek staan centraal in het programma.

Het bestuur van KWB Sellewie en de collega’s van Femma Sellewie pakken het komende weekend met de Banhoutfeesten uit. © DRD

KWB Sellewie is al meer dan 65 jaar een boeiende en bloeiende vereniging in Sint-Lodewijk. “Momenteel tellen we een kleine honderd leden, waarmee we een van de grootste sociaal-culturele verenigingen van Sint-Lodewijk zijn”, stelt Wim Bulckaen. “Ons doel is iets te doen om mensen, vrienden en gezinnen dichter bij elkaar te brengen. Via een waaier aan interessante, vernieuwende en originele activiteiten willen we zinvol en creatief bezig zijn in de vrije tijd. Dit doen we door ontspanning aan te bieden, boeiende informatie door te geven of sociaal kritisch op te treden. Kortom een waaier van mogelijkheden waar de meeste gezinnen zich kunnen in vinden. We willen vooral iets doen voor en door en met plaatselijke mensen.”

“Femma Sellewie is ook een boeiende en bloeiende vereniging in Sint-Lodewijk”, gaat Marianne Tydgat verder. “Femma is een eigentijdse en eigenzinnige vrouwenorganisatie met een duidelijke visie op mens en samenleving. We willen meepraten over wat vrouwen vandaag denken, voelen en beleven. Femma, dat zijn in de eerste plaats vrouwen die elkaar plaatselijk ontmoeten: avontuurlijk, creatief, culinair, sportief, informatief, cultureel, vormend, confronterend, genietend. Via diverse activiteiten brengen we vrouwen en hun gezin samen en maken we er altijd een leuk moment van.”

Domein Banhout

Dit weekend organiseren beide verenigingen de jaarlijkse Banhoutfeesten in het Banhoutdomein van de familie de Beaufort in Heestert, op de grens met Sint-Lodewijk. “Deze feesten vinden hun oorsprong bij het KWB-zomerfeest, dat in het begin van de jaren vijftig voor het eerst werd georganiseerd,” verduidelijkt Wim Bulckaen. “Na enkele onderbrekingen werden deze feesten in 1999 weer op de kaart gezet door het verjongde KWB-bestuur. De festiviteiten die in een middeleeuws feestje werden gestoken en de Schotse Banhoutfeesten met de Highland Games spreken nog altijd tot de verbeelding.”

“Sinds een viertal jaar brengen we op zondag weer een gezinsvriendelijk en familiaal concept. Bij goed weer pakken we op zaterdag 13 juli met de pop-up bar Banhoutuit. Vanaf 19 uur staan sfeer en gezelligheid centraal tijdens dit initiatief dat in goede banen wordt geleid door JOLS (Jong-Oud-Leiding Sellewie). Geen harde muziek of flitsende lichten, maar rust en gezelligheid. De opbrengst wordt integraal geschonken aan twee goede doelen: enerzijds de vzw Search and Rescue-honden, die op zondagnamiddag een demonstratie brengt, en anderzijds een ‘Bouworde-project’ in Sukaraja (Indonesië) voor het bouwen van een nieuw klaslokaal voor de lokale weeskinderen.”

Bucht

“Zondagmiddag 14 juli starten we om 11 uur met een aperitiefconcert dat wordt opgeluisterd door het Deerlijks Jeugdorkest van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia. Daarna kan iedereen – mits vooraf inschrijven – aanschuiven voor de barbecue. Er is doorlopend allerlei kindercircusanimatie en om 14 uur is er een demonstratie van de vzw Search and Rescue-honden. Dat is opleidingscentrum voor honden en begeleiders die kunnen ingezet worden voor reddingswerk bij het zoeken naar vermiste personen en bij rampen zoals brand, ontploffing, instorting van gebouw…”

“Vanaf 16 uur sluiten we af met een optreden van de covergroep Bucht. Deze vier vrienden uit het West-Vlaamse Roeselare brengen een mix van genres, zowel eigen nummers als covers, West-Vlaams, Nederlandstalig en Engelstalig. Goede muziek en vooral veel ambiance vormen de essentie van hun optreden”, rond Wim Bulckaen af. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.