KWB Emelgem organiseert zomerse gezinsfietstocht

Redactie KW

Op zondag 29 juni organiseert KWB Emelgem een gezinsfietstocht. Ook dit jaar belooft organisator Chris De Jaeger de deelnemers een rustige fietstocht met versnaperingen tussendoor.

“Het is nu al een aantal jaar op rij dat we de grote vakantie inzetten met een fietstocht voor het hele gezin”, vertelt Chris De Jaeger. Hij gaat dikwijls fietsen met zijn vrouw. “Ik ken heel goed de weg langs de Emelgemse landwegen met de fiets. Mijn vrouw en ik wagen het er altijd op om eens een nieuw cafeetje of boerderijtje te proberen onderweg. In mijn achterhoofd denk ik al aan de jaarlijkse fietstocht”, gaat Chris verder.

Boerderij

Vanaf 13.45 uur kunnen de deelnemers verzamelen aan het Trefpunt Sint-Pieter in de Koning Boudewijnstraat voor een kop koffie. De bewegwijzerde tocht is ongeveer 27 km lang. “De deelnemers trekken onder andere langs Emelgem, Ingelmunster, Hulste en Meulebeke. Onderweg kan je je vier bonnetjes besteden. De deelnemers kunnen een hapje eten of een verfrissende pint drinken in een van de gezellige stopplaatsen. Zo loopt de fietstocht voorbij een typisch ouderwets café en een boerderij. Uiteraard voorzien we op die plaatsen een sanitaire stop”, zegt Chris.

Deelnemen kost 8 euro of 6 euro voor kinderen tot 14 jaar. Iedereen is welkom. Graag inschrijven voor 25 juni bij KWB Emelgem.

(RM-foto CLY)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Izegem van vrijdag 13 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier