Kwarteeuw Emmaüshuis gevierd in Kuurne

© Foto BWB
Redactie KW

De Sint-Michielsparochie viert op zondag 4 mei de 25ste verjaardag van de inwijding van het Emmaüshuis naast de Sint-Michielskerk.

De Sint-Michielsparochie nodigt de mensen die betrokken waren bij de bouw van het Emmaüshuis en zij die op vandaag actief zijn bij de parochie en het Emmaüshuis uit op zondag 4 mei voor de viering van de 25ste verjaardag. Om 10.30 uur is er een feestelijke zondagsviering in de kerk in het teken van de Emmaüsgangers. Na de viering volgt de opening van de Emmaüstentoonstelling in de Sint-Michielskerk. De aanwezigen genieten zondag van een glaasje aangeboden in het Emmaüshuis zelf.

De grote promotor van de kapel met vergaderzaal en dienstruimtes was de toenmalige medepastoor, nu deken Wilfried Aneca. De bouwwerken werden door talrijke vrijwilligers uitgevoerd tussen 1987 en 1989. Die vrijwilligers werkten als ontwerper, metselaar, afwerker, fondsenwerver of soep- en koffiebedeler. Het resultaat was een modern, functioneel en esthetisch verantwoord gebouw tussen de Sint-Michielskerk en het Spes Nostra Instituut. Nu vinden alle eucharistie- en gebedsvieringen tijdens de week plaats in de kapel. Veel jaren lang was het Emmaüshuis ook de plek voor de kinderwoorddienst tijdens de vieringen in de Sint-Michielskerk. De vergaderruimte biedt plaats aan veertig mensen. Ze wordt gebruikt door de verschillende parochiale werkgroepen, maar ook andere organisaties en particulieren kunnen er gebruik van maken. (JPDK – foto BWB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.