De voorbije 60 dagen werden voor de herfstvakantie 26 procent meer vakantiewoningen geboekt in West-Vlaanderen dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de kust is populair volgens Belvilla, dat vakantiewoningen online verhuurt.

Ook Luxemburg (+73 procent) en Luik (+76 procent) doen het heel goed, maar de provincie Namen spant de kroon met een groei van 106 procent tegenover vorig jaar.

Opmerkelijk: de verhuur van groepswoningen is met 22 procent gedaald. De boekingen voor gezinswoningen zijn dan weer met 65 procent gestegen. Dat is het effect van de bubbels, waarbij reizigers duidelijk kiezen voor kleinere groepen of het eigen gezin.

Belvilla heeft 1.583 vakantiewoningen in België, waarvan 173 in West-Vlaanderen.

De voorbije 60 dagen werden voor de herfstvakantie 26 procent meer vakantiewoningen geboekt in West-Vlaanderen dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de kust is populair volgens Belvilla, dat vakantiewoningen online verhuurt. Ook Luxemburg (+73 procent) en Luik (+76 procent) doen het heel goed, maar de provincie Namen spant de kroon met een groei van 106 procent tegenover vorig jaar. Opmerkelijk: de verhuur van groepswoningen is met 22 procent gedaald. De boekingen voor gezinswoningen zijn dan weer met 65 procent gestegen. Dat is het effect van de bubbels, waarbij reizigers duidelijk kiezen voor kleinere groepen of het eigen gezin.Belvilla heeft 1.583 vakantiewoningen in België, waarvan 173 in West-Vlaanderen.