Kwart meer bezoekers voor Atlantikwall in Raversyde

De gerenoveerde Batterij Aachen, waarvan hier een kanon te zien is, zorgde mee voor het succes. © ML
Redactie KW

De Atlantikwall in provinciedomein Raversyde heeft afgelopen jaar een kwart meer bezoekers gekregen. Daarmee is het record aantal bezoekers van 2014 gebroken. De Atlantikwall kreeg in 2019 ook het ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ van Tripadvisor.

2019 was een recordjaar voor de Atlantikwall in Raversyde bij Oostende. Zo’n 92.785 mensen brachten een bezoek aan het openluchtmuseum. Dat is een kwart meer dan het jaar voordien. Toen waren er 73.840 bezoekers. Daarmee is het record van 2014 gebroken. Toen bezochten 90.436 mensen de oorlogssite.

Die toeloop is te wijten aan de heropening van Batterij Aachen, een onderdeel van de Atlantikwall, dat voorheen gerestaureerd werd. Ook werd de 75ste verjaardag van de Tweede Wereldoorlog herdacht met de expositie ‘Van Bevrijding tot Verzameling’. Daarnaast zorgde ook de recordeditie van de Europese Bunkerdag voor een stijging in het aantal bezoekers.

Ook de tevredenheid bij de bezoekers ligt hoog. Zo staat Raversyde Atlantikwall helemaal bovenaan de lijst van Tripadvisor in de categorie ‘dingen om te doen in Oostende’. Raversyde ontving in 2019 ook het ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ van het reisplatform.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier