In woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare is een kwart van de 90 bewoners besmet, dat komt neer op zo'n 23 besmette bewoners die allemaal stabiel zijn. "Er zitten ook nog een aantal medewerkers besmet thuis", vertelt voorzitter Bart Wenes. "Er vielen hier ook al twee doden te betreuren."

"Op vandaag zien wij verder dat ongeveer 5 procent van de bewoners in wzc De Zilverberg besmet zijn met Covid-19, het gaat om een zevental personen. In Sint Henricus en De Waterdam zijn er momenteel geen besmettingen. Er was een besmetting in Sint-Henricus, maar die persoon is helaas overleden. Dat brengt het totaal in de woonzorgcentra van Motena dus op drie."

Dat blijkt uit testen uitgevoerd in de woonzorgcentra van Motena in samenwerking met laboratoria. "Onze woonzorgcentra kunnen voorlopig geen beroep doen op de extra testen die ter beschikking werden gesteld door de overheid. In goeie samenwerking met laboratoria werden de voorbije weken bewoners en medewerkers met zowel lichte als zware symptomen systematisch getest, waardoor wij een stap verder zijn gegaan dan de richtlijnen van de overheid", aldus voorzitter Bart Wenes. "Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om bijkomende testen te kunnen uitvoeren in samenspraak met de artsen."

"Ook in de thuiszorg stellen we een aantal besmettingen en overlijdens vast bij klanten, hoewel de oorsprong van de problematiek niet altijd eenduidig te achterhalen is. We spreken immers meestal over complexe zorgsituaties waar verschillende zorgverleners aan huis komen. Ook in onze thuiszorgdiensten worden gedisciplineerd alle beschermingsmaatregelen toegepast."

(TD)

In woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare is een kwart van de 90 bewoners besmet, dat komt neer op zo'n 23 besmette bewoners die allemaal stabiel zijn. "Er zitten ook nog een aantal medewerkers besmet thuis", vertelt voorzitter Bart Wenes. "Er vielen hier ook al twee doden te betreuren.""Op vandaag zien wij verder dat ongeveer 5 procent van de bewoners in wzc De Zilverberg besmet zijn met Covid-19, het gaat om een zevental personen. In Sint Henricus en De Waterdam zijn er momenteel geen besmettingen. Er was een besmetting in Sint-Henricus, maar die persoon is helaas overleden. Dat brengt het totaal in de woonzorgcentra van Motena dus op drie."Dat blijkt uit testen uitgevoerd in de woonzorgcentra van Motena in samenwerking met laboratoria. "Onze woonzorgcentra kunnen voorlopig geen beroep doen op de extra testen die ter beschikking werden gesteld door de overheid. In goeie samenwerking met laboratoria werden de voorbije weken bewoners en medewerkers met zowel lichte als zware symptomen systematisch getest, waardoor wij een stap verder zijn gegaan dan de richtlijnen van de overheid", aldus voorzitter Bart Wenes. "Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om bijkomende testen te kunnen uitvoeren in samenspraak met de artsen.""Ook in de thuiszorg stellen we een aantal besmettingen en overlijdens vast bij klanten, hoewel de oorsprong van de problematiek niet altijd eenduidig te achterhalen is. We spreken immers meestal over complexe zorgsituaties waar verschillende zorgverleners aan huis komen. Ook in onze thuiszorgdiensten worden gedisciplineerd alle beschermingsmaatregelen toegepast."(TD)