Kwaad opzet in het spel bij brand in verlaten schuur

© JRO
Redactie KW

In de Schorredijkstraat in Oostende brak even na 20 uur brand uit in een verlaten schuur. Er raakte bekend dat er sporen zijn van kwaad opzet. De politie is ondertussen een onderzoek gestart en er werd een proces-verbaal opgesteld.

Een getuige zag drie jongens weglopen. “Ik was op wandel met mijn hond toen ik drie jongens uit de schuur zag lopen. Iets verderop stond hun fiets, ze sprongen hun fiets op en weg waren ze. Ik belde zelf de brandweer”, vertelt de toevallige passant.

“Het moet rond 20.15 uur geweest zijn toen de vlammen opeens uit het dak sloegen. Of die jongens er iets mee te maken hebben, dat weet ik niet. Maar feit is wel dat de brand ontstond binnen de twee minuten na hun vertrek.”

De brandweer was snel ter plaatse en het vuur was snel geblust. Er vielen geen gewonden. Volgens een andere buurtbewoner werd de schuur tot over twee jaar nog gebruikt. Er zouden toen schapen hebben gestaan. Sindsdien staat de schuur leeg.

https://www.youtube.com/watch?v=_x-siPbSTto

Ondertussen raakte bekend dat er sporen zijn van kwaad opzet. “Het ging om een geparkeerde caravan op de terreinen aan een hoeve die eigendom is van de Stad Oostende”, verduidelijkt commissaris Smits van de Oostendse politie. “De caravan is volledig uitgebrand. Het vuur sloeg al snel over op de aanpalende gebouwen. Door het snelle optreden van de brandweer was de brand snel onder controle. Er zijn sporen die wijzen op kwaad opzet.”

De politie startte een onderzoek en er werd een proces-verbaal opgesteld.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier