KW reikte prijzen aardbeienwedstrijd uit

© Stefaan Beel
Redactie KW

Op Moederdag zaten in KW Weekend her en der fictieve aardbeien verstopt. Vijf oplettende lezers wisten die te vinden en ontvingen een dozijn kilogram aardbeien. Hoofdprijswinnaar Rudy Lippens kreeg van REO Veiling zelfs het dubbele aangeboden.

Het was al de negende keer dat KW samen met REO veiling deze wedstrijd organiseerde. “Ons belangrijkste doel is consumenten bewust maken dat er bij ons het hele jaar door aardbeien te verkrijgen zijn”, aldus een trotse REO-voorzitter. “In 2018 werden in de Roeselaarse veiling 75,3 miljoen kilo aardbeien verhandeld. Van begin april tot eind juni gaat dit meer bepaald om Fine Fleur, dat zijn topkwaliteit-aardbeien. In het moederdagweekend zit de verkoop op kruissnelheid. Vlamingen houden vooral van zoete aardbeien. Na de verkoop van tomaten en prei komt de verhandeling van dit zomerfruit in de REO Veiling op een mooie derde plaats. De productie en verkoop van grondaardbeien is de jongste jaren gevoelig gestegen. De telers maken in hun serres gebruik van kunstlicht, waardoor ze het hele jaar door kunnen oogsten.”

De winnaars

Kinderpsychologie en columnschrijfster Stefanie Coorevits wilde met veel plezier het uithangbord zijn en heeft zich speciaal voor deze actie in een bed van aardbeien op de gevoelige plaat laten vastleggen. Johan Dewulf (Oosteeklo), Marleen Vandaele (Lievegem), Rosette Pollet (Lissewege), Oscar Deschilder (Veurne) en Els Bocher (Assebroek) ontvingen 12 kg aardbeien en Rudy Lippens uit Sint-Laureins ging met de hoofdprijs van 24 kilogram aan de haal.

Rudy Lippens sleepte de hoofdprijs in de wacht
Rudy Lippens sleepte de hoofdprijs in de wacht© Stefaan Beel

“Ik speel al sinds 1976 mee met Lotto en heb nog nooit iets gewonnen”, glimlacht Rudy, die gepensioneerd directeur is van een liftbedrijf. “Eigenlijk mag je deze prijs op het conto van mijn dochter Saskia schrijven. Ik heb een abonnement maar het is vooral zij die regelmatig meedoet met de wedstrijden in KW. Het is dus de bedoeling om de aardbeien met haar te delen. Misschien maakt ze er confituur of tiramisu van, geven er wat weg aan vrienden of houden we een aardbeienparty.” Er namen 1381 lezers deel aan de wedstrijd. De winnaars kregen naast hun aardbeien een boeiende rondleiding in de veiling en een receptie aangeboden. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier