KW pakt uit met extra veel baby’s in babyspecial, met dank aan corona?

KW Beebee, vanaf vandaag vrijdag verkrijgbaar. Gratis bij De Krant van West-Vlaanderen.© kw
KW Beebee, vanaf vandaag vrijdag verkrijgbaar. Gratis bij De Krant van West-Vlaanderen.© kw
Bart Casteleyn

KW beebee is al sinds de vorige eeuw een bekend fenomeen in onze provincie. Elk jaar verzamelt De Krant van West-Vlaanderen in een extra bijlage de baby’s die het voorbije jaar geboren zijn. Op vrijdag 5 februari zit de editie van 2020 bij de krant. Opvallend: voor het eerst sinds lang zijn weer meer foto’s binnengestuurd. In totaal vallen 1.167 baby’s te bewonderen in de special.

Of we het nu willen of niet, 2020 was het jaar van de curve. En we hebben goed nieuws op dat vlak: de babycurve van De Krant van West-Vlaanderen gaat weer omhoog. Voor het eerst in vele jaren zien we een stijging van snoetjes. 1.767 mama’s en papa’s (of soms opa’s en oma’s) stuurden ons de voorbije weken een foto van hun baby. Dat zijn er bijna 150 meer dan in 2019… Toen onze krant wél nog babyfotografen had die in ziekenhuizen contactgegevens konden en mochten verzamelen. Corona stak daar een stokje voor, maar het virus lijkt ons ook de oorzaak van de massa spontane inzendingen voor deze special. Toch?

De babycurve van De Krant van West-Vlaanderen gaat weer omhoog

De 1.767 ouderparen mogen me gerust tegenspreken, maar papa en mama worden in een pandemie: het lijkt niet meteen ideaal. Ik herinner me zelf nog goed de allereerste uren van mijn allereerste kind. Op Dag 1 van haar jonge bestaan veranderde de Torhoutse materniteit in De Zoete Inval. Het was een warme zondag in augustus en veel vrienden en familie hadden hetzelfde lumineuze idee: de nieuwe baby vereren met een bezoekje. En met bubbels, uiteraard. Het werd zo druk en zo plezant, dat de pasgeborene plots gedoopt werd met lauwe cava. Tien jaar later spreken de verpleegsters er ongetwijfeld nog over… Het is een typisch babyverhaal, waarvan er in 2020 te weinig geschreven zijn.

Babyborrels en doopfeesten werden afgelast, bezoekjes bij jonge ouders gingen niet door (of het was achter glas), grootouders zagen hun nieuwe hartendief niet live groeien maar via zoom,… en als er eens bubbels gedronken werden, was dat te vaak in de eigen kleine bubbel. De vele trotse mama’s en papa’s hebben niet genoeg kansen gehad om naar buiten te komen met hun groot geluk. We zijn blij dat ze dit vandaag, in deze special, wel nog eens kunnen doen. En nee, het is niet wetenschappelijk bewezen, maar wij denken dat onze babycurve daarom een opflakkering kent.

Dikke proficiat

Van Madeleine in Aalbeke tot Yaro in Zulte. Ze zijn allemaal hun plekje in KW beebee meer dan waard. Want we hebben het gecheckt: de 1.767 kersverse leden van generatie corona zijn stuk voor stuk schatjes. In naam van KW wensen we de ouders nog eens een dikke, dikke proficiat. We hopen dat deze KW beebee voor jullie een mooi souvenir wordt van een heel speciaal jaar.

Ondertussen voorspellen experts een babyboom voor dit jaar. Wij bestellen alvast extra papier voor onze special van 2021. We hopen dat de wereld tegen dan wat normaler is en dat er ondertussen heel veel mooie babyverhalen geschreven zullen worden…

KW Beebee, vanaf vandaag vrijdag verkrijgbaar. Gratis bij De Krant van West-Vlaanderen.

Stemmen kan tot en met 14 februari 2021.© kw
Stemmen kan tot en met 14 februari 2021.© kw

Wie wordt KW Beebee 2020? Je kan op www.kw.be/beebee stemmen tot 14 februari (23u59) op jouw favoriete gezichtje. De baby met de meeste stemmen wint de titel KW Beebee 2020 maar ook een professionele fotoshoot bij Vanessa Martin én een waardebon van 1.000 euro bij Supra Bazar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.