KW-journalisten wandelen Frontroute en leggen bloemenkransen neer tijdens Last Post in Ploegsteert

Het gezin legde de Frontroute, een parcours van 200 kilometer, te voet af om de aandacht op de Belgische geschiedenis te vestigen. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Naar maandelijkse gewoonte werd ook afgelopen weekend hulde gebracht aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, tijdens de Last Post van Ploegsteert. Dit keer werden kransen neergelegd door vertegenwoordigers van enkele woonzorgcentra en twee journalisten van de Krant van West-Vlaanderen.

Vaandeldragers uit zowel België als Frankrijk, een volledige politieke delegatie, heel wat kijklustigen en twee klaroenblazers tekenden present voor de meest recente Last Post. Het maandelijkse eerbetoon vindt symbolisch plaats aan het herdenkingsmonument Memorial Ploegsteert, waar tussen 1914 en 1918 de frontlinie liep.

Hulde aan slachtoffers

Enkele woonzorgcentra lieten er bloemenkransen neerleggen en ook de gemeente net als het Waalse gewest werden er vertegenwoordigd. Tijdens de verschillende toespraken werd hulde gebracht aan de slachtoffers van de Grote Oorlog en werden ook de verdiensten van de aanwezige oudstrijders niet vergeten.

Frontroute

Als afsluiter van de Last Post werden twee journalisten van de Krant van West-Vlaanderen gevraagd een bloemenkrans neer te leggen. Samen met hun gezin legden ze de Frontroute, een parcours van 200 kilometer, te voet af om zo de aandacht op de Belgische geschiedenis te vestigen. “Een Franco-Belgisch koppel dat de frontroute, een parcours dat staat voor zowel de gruwel van oorlog als kracht van vrede, bewandelt? Het kan bijna niet symbolischer”, klonk het bij de ceremoniemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier