IN BEELD - Onze West-Vlaamse wereldrecordpoging polonaise

Met KW probeerden we zondag op de Grote Markt in Roeselare het West-Vlaamse wereldrecord polonaise te breken. Dat lukte net niet, maar qua sfeer en gezelligheid kon niemand aan ons tippen. Dank aan alle aanwezigen voor de schitterende namiddag!

'Leef' is het favoriete polonaiseliedje van de West-Vlaming

Zondag gaan we op #KWdanst voor het West-Vlaamse wereldrecord polonaise, maar we willen vooral ook veel plezier maken. Wie ons daarbij gaat helpen, is Laura Lynn. Onze schlagerkoningin zorgt voor de ideale opwarming van onze recordpoging tijdens de Roeselaarse Batjes. "Hopelijk wordt het een superlange, maar vooral een megatoffe polonaise." Intussen is ook bekend wat het favoriete polonaisenummer van de West-Vlamingen is: 'Leef' van André Hazes Junior!

#KWdanst is het zoveelste bewijs: West-Vlaanderen is de polonaiseprovincie

Wie danst met ons mee in de langste polonaise ooit? Tijdens #KWdanst willen we met Krant van West-Vlaanderen een superlange mensensliert over de Roeselaarse Grote Markt laten dansen. Wist je trouwens dat West-Vlaanderen dé polonaiseprovincie is? We mogen ons zelfs echte experts noemen. De records polonaise, kinderpolonaise en zelfs dat van de langste kerstmutspolonaise zijn in West-Vlaamse handen...

#KWdanst: wij willen de langste hebben!

Ja, je leest het goed: wij willen de langste hebben. Op zondag 23 juni, tijdens de Roeselaarse Batjes, willen we onder de noemer #KWdanst de langste polonaise ooit vormen. En daar kan jij ons mee helpen. Door te komen meedansen natuurlijk, maar ook door te stemmen op jouw favoriete polonaiselied.

IN BEELD #KWdanst en jij danste mee

#KWdanst maakte in Roeselare duidelijk dat de West-Vlaming nog altijd te vinden is voor een mooie slow. Wij bedanken alvast iedereen om massaal aanwezig te zijn.

DJ's: "Jeugd danst geen slows meer"

Ofwel keek je er een hele avond naar uit, ofwel maakte het je onzeker en schuifelde je terug naar de zijlijn zodra de muziek wat langzamer werd. Een slow, een trage, een plakker. Generaties lang was het dé manier bij uitstek om elkaar te 'verkennen'. Maar vandaag lijkt het romantisch slowen alleen nog nostalgie. Zelfs openingsdansen op huwelijksfeesten zijn veelal 'up tempo'. In clubs en op jongerenfuiven is er geen plaats meer voor de slow. Lukt het ons om zondag op de Grote Markt in Roeselare het tij te keren tijdens KW Danst?

"Na meer dan 40 jaar kennenze 'More than sympathy' nog"

Komende zondag 24 juni laat Ignace Baert uit Deerlijk zijn succeshit More than sympathy nog eens op het grote publiek los tijdens het event #KWdanst op de Grote Markt van Roeselare. De zanger die zijn muziekcarrière inruilde voor het lesgeven, houdt na al die jaren nog altijd warme herinneringen over aan het nummer.

Dans mee en win...

Op zondag 24 juni belooft #KWdanst een onvergetelijk evenement te worden. Niet alleen leidt de onovertroffen Luk Alloo de dans, ook West-Vlaamse BV's zoals Geert Bourgeois, Hilde Crevits en Bart Tommelein komen er hun beste beentje voorzetten. Ignace vertolkt live onder meer zijn wereldhit 'More than sympathy' en 'Du', dé favoriete slow van de West-Vlamingen. En er zijn ook mooie prijzen te winnen, ook voor wie die dag niet naar Roeselare kan komen.

"De liefde heeft me altijd gefascineerd"

"Ik ben niet de eerste om op de dansvloer te springen, maar kan anderen er wel toe aansporen", lacht Luk Alloo, die of het nu over dansen, feesten, werken of simpelweg het leven gaat, altijd weer bij de liefde uitkomt. We keren met hem terug naar Oostende, waar hij uitging en zichzelf naar eigen zeggen leerde kennen. "Zonde om te zien hoe de romantiek van een ogenschijnlijk banaal cafeetje niet meer telt."

Slowen zoals het hoort: plakken mag, plákken niet

Op zondag 24 juni nodigt deze krant haar lezers uit om op de Grote Markt van Roeselare massaal te komen 'slowen' tijdens #KWdanst, en dat op het nummer dat de West-Vlamingen tegen dan verkozen zullen hebben tot dé ultieme slow. Maar, beste heren, hoe dans je 'een trage' zoals het hoort?