KVO organiseert hulpactie voor jeugdspeler die broertjes verloor in brand: “Naast menselijk drama, is hij ook al de rest kwijt”

Jeugdtrainers Wesley Deschacht en Stijn Lammers, Nils Vanneste en Bram Keirsebilk van KV Oostende zetten een steunactie op voor de 15-jarige speler.©Peter MAENHOUDT
Jeugdtrainers Wesley Deschacht en Stijn Lammers, Nils Vanneste en Bram Keirsebilk van KV Oostende zetten een steunactie op voor de 15-jarige speler.©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Bij een woningbrand in Laken bij Brussel kwamen vorige week de twee jongere broertjes van KVO’s U15-speler Ibrahima Baldé om het leven. Los van het menselijke drama zijn ook alle spullen van het gezin in rook opgegaan. Voetbalclub KV Oostende neemt nu verschillende initiatieven om de jongen en z’n familie te helpen.

Sinds dit seizoen speelt Ibrahima bij KVO via het succesvolle onderwijstraject EduFoot. Hij volgt middelbare les bij Athena, krijgt extra uren sport en voetbal, en verblijft op het Internaat aan Zee in Oostende. Zijn voetbaltalent werd door de Oostendse scouts in het Brusselse opgemerkt. Vorige week sloeg echter het noodlot toe, toen in zijn woonst in Laken brand uitbrak. Kwaad opzet werd intussen uitgesloten. De gevolgen waren evenwel verschrikkelijk. Ibrahima verloor zijn twee broertjes en zowat al zijn bezittingen.

Menselijk drama

“Toen we het dramatische nieuws vernamen, staken we binnen de jeugdwerking Se’Academy de koppen bij elkaar”, begint directeur Rik Coucke. “De jongen krijgt psychologische bijstand vanuit de club en in z’n internaat in Oostende. Hij is intussen alweer komen trainen om zo toch een beetje z’n gedachten te verzetten.” Zijn trainer Wesley Deschacht nam intussen al het initiatief tot een kledij-inzameling. “De dood van zijn broertjes is een menselijk drama, maar daarnaast is de jongen ook quasi al z’n spullen en kledij kwijt”, zegt Deschacht, die samen met Stijn Lammers Ibrahima coacht.

De brand in Laken kostte het leven aan twee broertjes van de KVO-jeugdspeler.© BELGA
De brand in Laken kostte het leven aan twee broertjes van de KVO-jeugdspeler.© BELGA

“Dat weegt uiteraard niet op tegen het verlies van z’n broertjes, maar we willen hem en z’n familie toch zoveel mogelijk helpen met materiële zaken. Ik lanceerde op Facebook een oproep om kledij binnen te brengen en daar werd al massaal gehoor aan gegeven. Na overleg met KVO zal er nu ook vanuit de club ondersteuning komen. Ibrahima is een sterke en snelle jongen die over veel talent beschikt. Hij speelt als 14-jarige op een hoger niveau dankzij zijn fysieke verschijning en kracht – meer dan 1,80 meter groot en schoenmaat 45. Hij is geen jongen van veel woorden, maar je merkt dat deze gebeurtenissen sporen hebben nagelaten.”

Oproep

“Wij roepen onze fans op om zoveel mogelijk kledij binnen te brengen in onze fanshop”, vult pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck aan. “Ook KVO als club zal een duit in het zakje doen. Zo overhandigen we de jongen sportkledij en wenden we 500 euro crowdfundingsgeld aan om te spenderen bij onze partner Decathlon. Last but not least krijgt Ibrahima ook 500 euro kledijkrediet bij partner A-Mode. We schenken ook nog eetbonnen voor in de supermarkt. Het zijn pleisters op de wonde van het grote verdriet, maar als we hem en zijn familie ook maar een klein beetje kunnen helpen, zijn we al tevreden.”

Kledij kan worden binnengebracht in de KVO-fanshop in de Leopold Van Tyghemlaan 62 of in het jeugdcomplex op De Schorre in de Sportparklaan 1. Ibrahima zelf heeft de maat large en schoenmaat 45. (Timmy Van Assche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.