KVO Oostende strikt nu ook keeper Hubert van Club Brugge én de Schot Jack Hendry

Guillaume Hubert © VDB
Redactie KW

Nadat het dinsdag eerder de Duitse verdediger Jäkel haalde, presenteert de kustploeg nu ook Guillaume Hubert en Jack Hendry.

Doelman Guillaume Hubert is met 1,98 meter een boom van een vent. Hij doorliep alle jeugdrangen van de Rode Duivels en brak in het seizoen 2015-2016 door op het hoogste niveau bij Standard. Met de Luikenaars was hij ook in de Europa League actief. In 2017 belandde de doelman bij Club Brugge, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Cercle Brugge. Nu neemt KVO hem definitief over van Club. Hij moet aan zee de concurrentie aangaan met Fabrice Ondoa en Jordy Schelfhout. “Toen ik hoorde van de Oostendse interesse, had ik daar meteen oren naar”, meent Hubert. “De club wil een nieuw project starten, het is altijd leuk om daar deel van uit te kunnen maken. Daarnaast is de accommodatie top, zowel in het stadion als in het trainingscomplex.”

De 25-jarige Schot Jack Hendry komt op huurbasis over van Celtic Glasgow, maar Oostende bedong ook een aankoopoptie op deze international van 1,94 meter. Jack Hendry brak in het seizoen 2017-2018 helemaal door bij de Schotse eersteklasser Dundee United en hield er een transfer naar grootmacht Celtic Glasgow aan over. Bij de Schotse recordkampioen kwam hij 27 keer in actie, afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Australische eersteklasser Melbourne City. Tussendoor werd hij ook acht keer opgroepen voor Schotland, drie keer kwam hij in actie voor de Tartan Army.

“Hij kan vooruit verdedigen, is snel én kopbalsterk. Met zijn lengte is hij bovendien een wapen op stilstaande fases. Als je op je 23ste wordt opgepikt door een club als Celtic, betekent het dat je veel kwaliteiten hebt. We zijn ervan overtuigd dat hij die hier ook zal tonen.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier