KVO laat geen fans toe op eerste twee speeldagen

De voetballers zullen zonder publiek moeten spelen. © belga
Redactie KW

Naar aanleiding van de beslissing van de Veiligheidsraad om slechts 200 in plaats van 400 mensen toe te laten op buitenevenementen, heeft KV Oostende besloten om toch geen publiek toe te laten op de eerste twee speeldagen.

In die groep van 200 zitten namelijk al spelers en staf van beide clubs, televisieploegen, pers, medisch urgentieteam, ballenjongens en stewards inbegrepen. “Dat zou betekenen dat er misschien nog 20 tot 30 extra personen zouden binnen kunnen in plaats van een 200-tal”, zegt COO Thorsten Theys.

“Toen er nog 400 mensen binnen mochten, engageerden wij ons om honderd supporters en honderd sponsors binnen te laten. Nu is dat een te moeilijke oefening geworden. Wij hebben alle begrip voor de beslissing van de Veiligheidsraad en bekijken nu de opties om supporters zowel binnen als buiten het stadion iets extra aan te bieden.”

Voor in het stadion is het alvast mogelijk om een fanboard van jezelf te bestellen: een foto van jezelf gedrukt op een kartonnen bord met jouw eigen foto erop. “Daarnaast roepen we op om persoonlijke zaken te komen afgeven waar we het stadion mee kunnen vullen. Denk aan banners en spandoeken, maar ook aan knuffelberen of poppen. Op die manier ben je toch een beetje aanwezig in het stadion.”

Nóg een manier om straks sowieso aanwezig te zijn in het stadion is als je abonnementshouder bent. Jouw naam wordt dan namelijk vereeuwigd in het stadion. “Eerder werd al beslist om de mensen die geld stortten voor de crowdfunding te vereeuwigen in het stadion, nu willen we ook hetzelfde doen met de abonnees”, zo vervolgt Thorsten Theys.

“Het is de zwaarste periode voor het voetbal sinds de Tweede Wereldoorlog en de fans die nu een abonnement kopen, steunen de club dan ook door dik en dun. Het volstaat nog om je abonnement te kopen voor 31 juli om jouw naam op een prominente plaats in het stadion te krijgen.” Overigens zou het stadion deze week nog een nieuwe naam krijgen.

(TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten