KVO-fans steken kankerpatiëntje Thibault (8) hart onder de riem

Peter Van Nuffel, voorzitter van supportersfederatie Kustboys, en diehardfan Philip Denys springen in de bres voor de kleine. © TVA
Redactie KW

De supporterskoepel Kustboys van KV Oostende pakt uit met een sympathieke en vooral hartverwarmende actie voor de 8-jarige Thibault. Het moedige ventje vecht momenteel tegen lymfeklierkanker in het UZ Gent. Met een spandoek en oproep om een kaartje te sturen, wil Kustboys Thibault en zijn familie laten weten dat ze de strijd niet alleen moeten voeren. “Een prachtig gebaar”, reageren de ouders.

Te midden van de coronacrisis moet Thibault (8) zelf een dappere strijd voeren. Hiervoor moeten we enkele weken terug in de tijd gaan. “Thibault moest regelmatig overgeven, zijn plas was niet oké, en hij voelde zich heel slecht en vermoeid”, begint mama Sophie Devolder (33). “We gingen naar de huisarts met het vermoeden dat het gewoon een buikplaag was. Maar de dokter stelde vast dat er meer aan de hand was.”

“Op 10 juli trokken we naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Roeselare (waar Thibault woont, red.), een dag later kwam het keiharde verdict: lymfeklierkanker. Dat moeten horen, is een gigantische klap in het gezicht. Dit hadden we niet zien aankomen. Nu heeft ons zoontje zijn tweede zware chemokuur achter de rug in het UZ van Gent en er wacht hem nog een moeilijke periode van zes tot acht maanden behandeling.”

Thibault Devolder heeft zijn tweede chemokuur achter de rug.
Thibault Devolder heeft zijn tweede chemokuur achter de rug.© GF

“Er is echt geen verklaring hoe Thibault ziek is geworden”, gaat Sophie door. “Er moet zich maar één slechte cel vormen en je kan het hebben. Dit is brute pech. We proberen Thibault op een zo speels mogelijke manier uit te leggen wat er aan de hand is. We vertellen hem dat er ‘stoute beestjes in zijn buik zitten’ en dat die ‘enkel met medicijn tegen te houden zijn’. De dokters geven hem 90 procent kans op genezing, dus daar trekken we ons dan ook aan op. We hopen dat ons zoontje straks opnieuw voluit kan spelen. De behandeling lijkt alvast aan te slaan.”

Supporters

En dan belanden we bij KV Oostende, een club die in de regio en heel België bekendstaat als familiale vereniging. Papa Michael Ketelers is al supporter van zijn 5 jaar. In 2010 leerde hij Sophie kennen en een jaar later nam hij haar mee naar KVO als verrassingsuitje. “Ik kende eigenlijk niks van voetbal, maar werd zo wel in de sport gesmeten”, geeft Sophie aan.

“Gaandeweg ben ik verliefd geworden op de club en de sfeer die hier hangt. Zo trokken we naar de bekerfinale in Brussel in 2017. Thibault komt ook ontzettend graag naar KVO. (lacht) Hij is vooral zot van mascottes Manten en Kalle, die elke thuismatch achter het doel bij de spionkop staan. Thibault is eerder geneigd om naar hen te kijken dan naar de match zelf.”

Kustboys in de bres

Peter Van Nuffel, voorzitter van supportersfederatie Kustboys, en diehardfan Philip Denys springen in de bres voor de kleine. Aan de poorten van het KVO-stadion hangen ze een spandoek op om Thibault en zijn familie een hart onder de riem te steken. “Wanneer je hoort dat een 8-jarig kindje getroffen wordt door kanker, dan blijf je daar niet onbewogen bij“, zeggen Peter en Philip.

“KVO en de Kustboys dragen respect hoog in het vaandel en zijn een echte vrienden- én familieclub. Met deze banner willen we Thibault laten weten dat hij de strijd niet alleen moet voeren. We kennen zijn ouders goed van op het voetbal en ze zijn allebei ook lid van vzw Kustboys. We hebben begrepen dat Thibault graag kaartjes ontvangt. Daarom doen we een grote oproep naar iedereen om het ventje een kaart vol moed en sympathie op te sturen. KV Oostende telt meer dan 2.000 abonnees. Wel, als de helft een kaartje zou sturen, zullen ze in het UZ grote ogen trekken.”

“Een heel sympathieke geste. Dit geeft ons veel ‘courage’ met het oog op de toekomst”, laat Sophie nog weten. Ook de club zelf laat de familie niet in de kou. Eerder werd een filmpje opgenomen waarin verschillende spelers, zoals Ari Skulason en Brecht Capon, Thibault heel veel beterschap wensen.

Stuur je ook een kaartje? Dat kan rechtstreeks naar het UZ van Gent via de post (UZ Gent – Thibault Devolder, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent) of door een kaartje af te geven in de fanshop van KVO in de Van Tyghemlaan.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier