KVO-boegbeeld Herman Crabeels (85) plots overleden

Herman Crabeels, hier nog samen met trainer Dennis van Wijk en manager Guy Ghysel. © FRO
Redactie KW

In Oostende is Herman Crabeels op vrijdag 9 januari op 85-jarige leeftijd, thuis plots overleden.

Hij was gehuwd met Jeannine Kyndt, die al zes jaar in Verzorgingstehuis ‘t Ponton verblijft. Herman laat zes kinderen na, 15 kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Hij werkte als bibliothecaris aan het HTI in Oostende en ging vroeg, op 53-jarige leeftijd, op prepensioen. Hij werd jeugdvoorzitter bij KV Oostende en richtte, als voorzitter, in 1993, de steungroep KVO-senioren op, die maandelijks een dansnamiddag organiseren en een kaartersclub. Jaarlijks is er een groot feest. Herman bleef meer dan 20 jaar voorzitter, gaf de functie over aan Jean-Pierre Janssens en werd erevoorzitter.

Van Wijk nog verwelkomd

Op donderdag 2 januari was hij nog aanwezig op de eerste activiteit van 2020 van de KVO-Senioren, met viering van de jarigen en het verwelkomen van trainer Dennis van Wijk. Hij kende Dennis nog van zijn vroegere passages bij KVO. Daar maakte hij nog volop plannen om 100 jaar te worden. Toen zijn oudste dochter hem kwam bezoeken op vrijdag 9 januari, trof ze hem levenloos in de zetel. (FRO)

De begrafenisplechtigheid van Herman Crabeels vindt plaats op vrijdag 17 januari, om 10 uur in de St.-Franciscuskerk in Mariakerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier