KVLV van Kanegem pakt uit met eerste weggeefmarkt

Annick Debel, Nardine Verstraete en voorzitter Marie-Anne Vermeersch showen wat materiaal dat op de weggeefmarkt te vinden is. Magda Bovijn, Nicole Vanrijckeghem en Els Devliegere maken het bestuur compleet. © Foto LDW
Redactie KW

De KVLV is helemaal klaar voor zijn eerste share fair, een weggeefmarkt met leuke spullen. “We gaan daarin mee met de nieuwste tendens: voorwerpen doorgeven die je zelf niet meer nodig hebt.”

Op vrijdag 11 mei staat de eerste share fair van de KVLV op het programma. “Zo’n weggeefmarkt bouwt eigenlijk voort op de nieuwste tendens van onze maatschappij, die mensen aanmoedigt om meer spullen met elkaar te delen en ook iets weg te geven dat je zelf niet meer nodig hebt, maar dat iemand anders wel kan gebruiken”, licht voorzitter Marie-Anne Vermeersch toe. “KVLV Nationaal moedigt zo’n weggeefmarkten al een tijdje aan. Tot nu toe scoorde dat vooral erg goed in de grote steden, maar wij zijn benieuwd hoe het zal onthaald worden in een klein dorpje. Daarom wilden wij het dit jaar ook graag eens proberen.”

Leuke spulletjes

Afgelopen vrijdag en zaterdag zamelden de dames allerlei spullen in. “We hebben in heel Kanegem flyertjes verspreid met de oproep om boeken, speelgoed, sjaals, fantasiejuwelen en kinderkledij binnen te brengen. Zo hebben we al heel wat leuke spulletjes ingezameld.”

Nu is het de bedoeling dat al die spullen wisselen van eigenaar. “We stallen alles uit op het pleintje tussen de kerk en het oud-gemeentehuis. Bij regenweer verhuizen we naar de parochiezaal. Wie dat wil, kan een kijkje komen nemen. Wat je kan gebruiken, neem je dan gratis mee.”

Voor goed doel

Daarnaast houdt het KVLV-bestuur ook een cafetaria open. “We verkopen koffie en zelfgebakken cake, maar ook biertjes en frisdranken. De opbrengst daarvan schenken we integraal aan een Tielts goed doel. Ook de spullen die zouden overblijven, gaan naar een goed doel of naar de Kringwinkel.” (LDW)

De share fair is toegankelijk van 15 tot 18 uur en is voor iedereen van Kanegem en daarbuiten bedoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier