Ze zijn met 26 die dinsdag 28 november allemaal kwamen koken en proeven van het feestmaal dat Caroline Eeckhout (48) uit Deinze, lid en lesgeefster bij de KVLV, voor hen had uitgedacht. In groepjes werkten de dames elk aan een onderdeel van het viergangen...

Ze zijn met 26 die dinsdag 28 november allemaal kwamen koken en proeven van het feestmaal dat Caroline Eeckhout (48) uit Deinze, lid en lesgeefster bij de KVLV, voor hen had uitgedacht. In groepjes werkten de dames elk aan een onderdeel van het viergangenmenu. Krista Deseyn maakte samen met nog vijf dames kipspiesjes met mangosalsa als hapje. "Het is een gemakkelijk gerechtje, je kan het ook goed voorbereiden, zodat je toch bij de gasten kan zijn, in plaats van in de keuken. Of ik het ook effectief zelf zal maken? Toch eerst eens proeven", vertelt Krista. Voorzitster van KVLV Annemieke Van Wonterghem vindt de kookles wel geestig. "We doen jaarlijks vier kooklessen, vaak gaat het om demonstraties, waarbij de leden mogen proeven. Vandaag mogen we zelf koken. En dat slaat wel aan, want er is een grote opkomst. Ik ben bijzonder tevreden", zegt Annemieke. De dames maakten een aperitief bestaande uit een sprankelende cranberrypunch met kipspiesjes en mangosalsa. Daarna komt een voorgerecht van asperges met gerookte eendenborstfilet, krokante kwarteleitjes en een romige dressing. Het hoofdgerecht is een stukje wild, hazenspies met pancetta en balsamicosaus, zuiderse aardappelpuree en boschampignons. Afsluiten doen we met een feestelijk brownie-kerstboompje. (XC)