KVLV Anzegem serveert feestmaal

KVLV is klaar voor de feestdagen. Tijdens de jongste kookles maakten de leden alvast een feestmaal klaar. Lesgeefster Caroline Eeckhout gaf hen allerlei leuke ideeën voor een geslaagde eindejaarstafel.

Krista Deseyn, Marie-Jozef Vromant, Clara Mylle, Lucie Ducatteeuw, Magda Vaneeckhout en Christiane Soetaert zijn druk bezig met het maken van de hapjes, kipspiesjes met mangosalsa. © XC

Ze zijn met 26 die dinsdag 28 november allemaal kwamen koken en proeven van het feestmaal dat Caroline Eeckhout (48) uit Deinze, lid en lesgeefster bij de KVLV, voor hen had uitgedacht. In groepjes werkten de dames elk aan een onderdeel van het viergangenmenu. Krista Deseyn maakte samen met nog vijf dames kipspiesjes met mangosalsa als hapje. “Het is een gemakkelijk gerechtje, je kan het ook goed voorbereiden, zodat je toch bij de gasten kan zijn, in plaats van in de keuken. Of ik het ook effectief zelf zal maken? Toch eerst eens proeven”, vertelt Krista.

Voorzitster van KVLV Annemieke Van Wonterghem vindt de kookles wel geestig. “We doen jaarlijks vier kooklessen, vaak gaat het om demonstraties, waarbij de leden mogen proeven. Vandaag mogen we zelf koken. En dat slaat wel aan, want er is een grote opkomst. Ik ben bijzonder tevreden”, zegt Annemieke.

De dames maakten een aperitief bestaande uit een sprankelende cranberrypunch met kipspiesjes en mangosalsa. Daarna komt een voorgerecht van asperges met gerookte eendenborstfilet, krokante kwarteleitjes en een romige dressing. Het hoofdgerecht is een stukje wild, hazenspies met pancetta en balsamicosaus, zuiderse aardappelpuree en boschampignons. Afsluiten doen we met een feestelijk brownie-kerstboompje. (XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.