KVK-talent Marlon vindt onderdak bij barista Fanny

Marlon Van Oost en Fanny Leenknecht. © JVGK
Redactie KW

Marlon Van Oost was vorig jaar intern, maar dat vond hij niet ideaal. Via via kreeg hij het aanbod om tijdens de week bij het gezin van Fanny Leenknecht en Tom Planckaert te logeren.”Ik mag er languit in de zetel liggen”, lacht hij.

Marlon Van Oost (16), die vroeger bij KVC Wingene speelde, ambieert een voetbalcarrière als doelman bij KV Kortrijk. Hij combineert die ambities met zijn studies. “Ik doe dit via Schoolproject KVK waarbij ik tijdens de lesuren kan trainen”, vertelt Marlon. Sinds vier jaar is hij aangesloten bij KV Kortrijk waar hij de jeugdacademie doorloopt. Momenteel is hij doelman bij de U17. “Samen met collega-doelman Maxim Deman. Onze trainer laat ons om beurten twee wedstrijden na elkaar spelen. Dat wil niet zeggen dat je je op een training minder moet inzetten. We doen beiden ons best.”

Vorig jaar trok Marlon naar Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen, waar hij wetenschappen-wiskunde volgt. Hij was intern in het Guldensporencollege. “Ik had er een mooie kamer, maar er was weinig ruimte. Letterlijk. Ik kon er amper mijn benen strekken en relaxen. Het eten was er lekker, maar wel niet zo gezond. Na de training waren er boterhammen met beleg en op woensdag stond er fastfood op het menu. Als gedreven sporter moet ik echter gevarieerder kunnen eten”, legt Marlon uit.

Niet ideaal

Hij vond de omstandigheden in het internaat dus niet ideaal. “De begeleiders deden erg hun best en dat waardeerde ik. Ik wil echter het maximale uit mijn opleiding halen en onder meer zo gezond mogelijk eten. Ik wilde daarom liever bij een familie wonen. Ik heb dat aan mijn papa verteld en via via kwam mijn vraag op Facebook terecht. Barista Fanny Leenknecht was geïnteresseerd en nam contact met ons op.”

“Hier ben ik meer ontspannen dan in het internaat”

Sinds drie weken logeert Marlon tijdens de weekdagen bij Fanny en Tom. “Ik heb geen seconde getwijfeld. Ik heb immers een drang om mensen te helpen“, vertelt Fanny. “Marlon is een erg lieve gast. Hij eet graag en veel van mijn zelfgemaakte lasagne“, lacht Fanny.

“Ik ben terecht gekomen in een warme familie”, zegt Marlon.© JVGK

Marlon pikt in: “Ik ben terechtgekomen in een warme familie waar ik meer ontspannen ben dan in het internaat. Ik heb een eigen kamer waar ik kan uitrusten en mijn gerief kwijt kan. En ik mag ook languit in de zetel in de woonkamer liggen”, verklapt hij. Marlon traint acht keer per week waarvan twee keer in de fitness. “Daarnaast spelen we één wedstrijd. Ik heb een persoonlijk trainingsschema. Na mijn groeispurt volgt nu de krachtontwikkeling met specifieke oefeningen voor elke speler. Alles is wel degelijk uitgebalanceerd.”

Drinkt niet

Marlon is nu goed voor 1,78 meter en 67 kilogram. “Ik hoop nog wat meer ‘body’ te kweken en nog wat te groeien. Een botscan wees uit dat ik 1,84 meter zal worden. Ideaal voor een doelman.” Behalve voetbal heeft de jongeman slechts enkele hobby’s. “Soms kijk ik naar een film of speel ik een game. Ik fiets veel met mijn koersfiets. Met een hartslagmeter kan ik mijn hart en ook mijn recuperatiestatus perfect opvolgen. Ideaal vind ik dat.”

“Ik ga niet uit en ik drink niet. Dat is niet goed voor mijn lichaam“, lacht hij. “Mijn grote droom? Ik wil heel graag keeper worden van de eerste ploeg van KVK”, besluit Marlon.

Marlon is geboren op 29 mei 2001. Hij is afkomstig van Tielt. Marlon is de zoon van Stefan en Hilde Icket. Hij is de broer van Michiel en Tim. Zijn zus heet Nina. Hij trok naar De Bron Tielt, Sportschool Vilo Meulebeke en geniet nu wetenschappen-wiskunde aan Rhizo campus Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. Marlon speelde bij vierdeklasser KVC Wingene en is nu doelman bij de U17 van KV Kortrijk. Hij houdt van fietsen en vooral van voetbal

(Peter Van Herzeele/JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.