KVK-speler Timothy Derijck: “Seizoen geslaagd bij topachtstek”

KV Kortrijk staat voor een drukke januarimaand. Na die zes matchen zal er al een en ander duidelijk worden. Als De Kerels de drie punten pakken tegen Racing Genk kunnen ze zelfs meespelen voor play-off 1. “We moeten realistisch blijven, alles boven de top acht is mooi meegenomen. Als we play-off 2 halen, is ons seizoen al geslaagd”, aldus een nuchtere Timothy Derijck.

Timothy Derijck. (foto KV Kortrijk)
Timothy Derijck. (foto KV Kortrijk)

KV Kortrijk en de winterstop, het is een verhaal van korte duur. De spelersgroep kreeg zes dagen vrijaf, waarin ook nog eens twee looptrainingen geprogrammeerd stonden. Afgelopen maandag haspelden de troepen van coach Yves Vanderhaeghe een oefenmatch af. Er werd met 2-1 verloren van Moeskroen . “We hadden de dag ervoor al elf tegen elf gespeeld tijdens een training die twee uur duurde”, zegt Timothy Derijck. “De uitslag zegt niet veel, we lieten iedereen aan bod komen. In dat opzicht is het goed dat iedereen minuten in de benen heeft.”

Realistisch blijven

Januari zou met zes matchen wel eens een cruciale maand kunnen worden voor het verdere verloop van het seizoen. KVK staat na winst tegen Standard en Gent geparkeerd op de felbegeerde achtste plaats . “We staan er toch mooi tussen. De topploegen die we klopten, zullen wel nog onder stoom komen. Maar het kan heel snel gaan. Alles ligt dicht bij elkaar. Je kunt zomaar na twee, drie matchen een stuk hoger staan. En ook onderin de klassering beginnen die teams plots punten te pakken. Het is een heel speciaal jaar.”

“In eigen huis hebben we het dit seizoen moeilijker dan op verplaatsing”

Dromen van play-off 1 doet Derijck niet. “Als we kijken naar onze selectie, wat we gebracht hebben en waartoe we in staan zijn, dan betekent de top acht al een geslaagd seizoen. Alles eronder is dan minder. Tussen plek acht en tien eindigen, zou goed zijn voor ons.”

Het programma lijkt op papier in het voordeel van KV Kortrijk, met thuismatchen tegen Racing Genk, Sint-Truiden, Cercle Brugge en Charleroi en verplaatsingen naar KV Oostende en Beerschot . 8 op 16 is een realistisch doel voor Derijck. “In eigen huis hadden we het dit seizoen moeilijker dan op verplaatsing.”

Onderin de klassering beginnen die teams plots punten te pakken. Het is een heel speciaal jaar

Beginnen doet KV Kortrijk zaterdag tegen Racing Genk. Het 2-0-verlies in de heenronde zit nog vers in het geheugen. Na amper één minuut stond KVK al op achterstand. “De eerste 15 tot 20 minuten hadden we het moeilijk. Gaandeweg geraakten we voetballend uit hun pressing. Het wordt geen simpele opdracht . Genk zal hoog eindigen als je kijkt naar hun spelers en de nieuwe coach. Anderzijds kunnen we het iedereen moeilijk maken.”

Dubbele bezetting

De Kerels hebben hun organisatie op punt staan, maar scoren lijkt soms o zo moeilijk. Moet er deze transferperiode nog iets bijkomen? “Voorin hebben we minder opties. Het is een keuze van de club. Met Mboyo, Gueye, Badamosi en Stojanovic hebben we vier jongens voor twee plaatsen. Een dubbele bezetting, zoals elke ploeg dat graag heeft. Jammer genoeg viel Badamosi al snel uit, hij heeft iets in zijn mars. Hopelijk is hij snel terug fit.” (JC)

Zaterdag 9 januari om 18.30 uur: KV Kortrijk Racing Genk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.