KV Oostende huurt Duitse verdediger Jäkel (19) van RB Leipzig

© Getty Images
Redactie KW

KV Oostende neemt de Duitse jeugdinternational Frederik Jäkel op huurbasis over van RB Leipzig. De 19-jarige centrale verdediger ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de kustploeg, waar hij wordt herenigd met trainer Alexander Blessin.

Jäkel (1m.93) doorliep de jeugdrangen van RB Leipzig en was een vaste klant bij de Duitse nationale jeugdploegen. Bij KVO ziet hij met Alexander Blessin z’n gewezen coach van bij Leipzig terug.

“Alexander was 3,5 seizoenen mijn trainer en we hadden altijd een goede verstandhouding. Toen hij mij de kans bood om hier in een eerste ploeg te komen, twijfelde ik geen moment”, zegt Jäkel dinsdag op de website van Oostende. “Onder de vleugels van een voor mij gekend persoon kan ik mezelf hier verder ontwikkelen. Bovendien loopt er met Marko Kvasina nog een Duitstalige ploegmakker rond en ook dat vergemakkelijkt de aanpassing. Ik hoorde dat de Belgische competitie vrij fysiek is, maar daar heb ik geen schrik voor. Ik popel om hier m’n eerste wedstrijd te spelen.”

Alexander Blessin is tevreden met de komst van Jäkel. “Ik ken ‘Freddie’ natuurlijk door en door en hij is perfect voor het systeem dat we hier willen implementeren. Hij koppelt kracht aan fysiek, is snel en durft vooruit te verdedigen. Hij voetbalt al vrij matuur voor z’n leeftijd, al zit er natuurlijk ook nog heel wat progressiemarge in. Ik ben echt blij dat hij deze stap heeft gezet. En nu hij mij hier Engels hoort praten, staat er precies een andere trainer voor hem”, eindigt de Duitse coach met een kwinkslag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier