Lockdownfeestje bij KV Oostende-doelman Fabrice Ondoa stilgelegd door politie

Fabrice Ondoa.©KRISTOF VAN ACCOM Belga
Fabrice Ondoa.©KRISTOF VAN ACCOM Belga
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Een van de stilgelegde lockdownfeestjes afgelopen weekend in Oostende vond plaats bij KVO-doelman Fabrice Ondoa die het in de nacht van zaterdag op zondag behoorlijk bont maakte in zijn appartement in de Koningstraat. De politie kwam tussenbeide. “Volgens de aanwezigen was ons optreden niet wettelijk, terwijl dat wel degelijk zo was”, klinkt het bij de politie.

Afgelopen weekend moest de politie tussenbeide komen tijdens twee lockdownfeestjes. Toen de politie zich naar een appartement in de Koningstraat begaf na klachten van lawaaioverlast bleek het om KV Oostende-doelman Fabrice Ondoa te gaan. De voetballer woont er in een appartement op de eerste verdieping van een flatgebouw.

Een buurvrouw werd wakker van een bonkend geluid. “Ik dacht eerst dat men aan het kloppen was”, vertelt de buurvrouw, die liever anoniem wenst te blijven. “Mijn slaapkamer bevindt zich achteraan. Toen ik in de living kwam, had ik meteen door dat het geluid uit het appartement van Ondoa kwam. De muziek stond loeihard.”

Vriendelijke jongen

Volgens de dame is het lang niet de eerste keer dat Ondoa de muziek rijkelijk uit zijn boxen laat vloeien. “Het gebeurt wel vaker, inderdaad”, gaat de dame verder. “Maar hij is wel een erg vriendelijke jongen. Ik kan er geen kwaad woord over zeggen. Hij is jong en feest graag. Niemand kan daar iets op tegen hebben, maar in deze tijden…”

Ook een overbuur mengt zich in het gesprek. “Met een tiental politieagenten waren ze”, vertelt ze. “Vanuit mijn raam aan de overkant van de straat had ik al gezien dat er gedanst werd en dat er veel volk binnen zat. Wie de politie uiteindelijk heeft verwittigd, weet ik niet. Ik heb wel drie jongedames geboeid onder begeleiding van de politie zien buiten komen.”

Bepaalde aanwezigen op het ‘feestje’ weigerden met de politie mee te werken. Dat wordt bevestigd door korpschef Philip Caestecker. “Het ging over enkelingen, niet allemaal”, is de korpschef duidelijk.

KVO bekijkt zaak intern

“Er werd ook contact opgenomen met een advocaat, omdat men vond dat wat we deden niet ‘wettelijk’ was. De advocaat gaf evenwel de raad gaf om toch goed mee te werken. Uiteindelijk kon iedereen geïdentificeerd worden en werden de nodige processen-verbaal opgesteld. Met respect voor de rechten van alle betrokkenen en in overeenstemming met de afspraken met justitie kan wel degelijk opgetreden worden tegen overtreders die de volksgezondheid niet voldoende belangrijk vinden.”

Bij KV Oostende werd akte genomen van het voorval waarbij hun doelman betrokken was. De zaak wordt zaak intern bekeken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.