KV Oostende adopteert zeehond, fans schenken diertje opvallende naam

Lucy is een vrouwelijke, grijze zeehond die zeer verzwakt was.© GF
Lucy is een vrouwelijke, grijze zeehond die zeer verzwakt was.© GF
Redactie KW

KV Oostende doneert 1.000 euro aan Sea Life in Blankenberge. Met dat bedrag adopteert KVO een zeehondje dat er wordt verzorgd en binnenkort weer wordt vrijgelaten in zee. De KVO-fans mochten hier dier ook een naam geven en eren daarbij de ‘Koninginnen van het Visserslied’.

In april en mei vorig jaar zetten ex-spelers Sébastien Siani en Franck Berrier een crowdfundingactie op poten om KVO financieel een duwtje in de rug te geven. Dat leverde in totaal 49.564 euro op om te verdelen onder de jeugdwerking (40%), sociale projecten (40%) en supporterswerking (20%).

Eerder al werd geld geschonken aan verschillende sociale projecten, zoals Proper Strand Lopers, vzw Stappie, Steunfonds BZIO en Koninklijk Werk Ibis. Ook de Oostendse ziekenhuizen zullen nog kunnen rekenen op een deel van de crowdfunding.

Regionale projecten

“We kiezen bewust voor regionale projecten, zo tonen we aan dat ‘lokale verankering’ geen hol begrip is binnen onze sociaal geëngageerde club”, zegt pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck.

“Zo past ook Sealife in Blankenberge perfect in dat plaatje. De laatste jaren zien we steeds vaker zeehonden opduiken op onze stranden en elk jaar spoelen er ook tientallen zieke, gewonde, uitgeputte of sterk vermagerde diertjes aan. Het team Sea Life Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op om ze te verzorgen. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden ze terug vrijgelaten.”

Geen overheidssubsidies

“Het opvangen en verzorgen van de pups is echter niet goedkoop: gemiddeld 2.500 euro. Het opvangcentrum ontvangt geen overheidssubsidies en kan enkel voortbestaan dankzij de steun van onze bezoekers en de adoptieouders”, geeft Inci Oguz van Sea Life aan.

“Een van de manieren om de opvang te ondersteunen, is het adopteren van een pup. Het gedoneerde bedrag gaat integraal naar de verzorging. We zijn dan ook blij dat KVO, als enige eersteklasser aan onze kust, een zeehondje heeft geadopteerd.”

“Het gaat om een vrouwelijke, grijze zeehond die zeer verzwakt was en waarbij we recent nog een deel van haar kaakbeen moesten wegnemen. Het ziet er echter naar uit dat ze er bovenop komt en dat we haar binnen afzienbare tijd opnieuw in zee kunnen loslaten.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De vrouwelijk zeehond had tot voor kort nog geen naam, maar de fans van KVO konden hierin hun zegje doen via sociale media. Al snel ging het tussen drie opties: Lucy, Blessing en Loesje. Op Facebook alleen al brachten bijna 750 personen hun stem uit.

Met zowat 50 procent haalde Lucy het van Blessing. “Een eerbetoon aan de ‘Koninginnen van het Visserslied’, namelijk Lucy Loes en Lucy Monti.” De naam ‘Blessing’ – een knipoog naar trainer Alexander Blessin en het Engelse woord voor ‘zegening’ – werd verdienstelijk tweede. “Of geven we Lucy meteen de familienaam Blessing mee?”, grappen ze nog bij KV Oostende. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.