KV Kortrijk vanavond zonder publiek tegen Anderlecht: “Maatschappelijk belang primeert”

Ook dit beeld zullen we even niet meer in het Guldensporenstadion zien: halfvolle tribunes en fans met mondmasker. © belga
Philippe Verhaest

Profwedstrijden moeten vanaf vandaag zonder supporters afgewerkt worden en dat laat zich meteen voelen bij KV Kortrijk. De Kerels ontvangen vanavond RSC Anderlecht, maar moeten het zonder fans stellen. “We zijn ontgoocheld, maar begrijpen de verstrenging”, zegt commercieel manager Jelle Brulez.

In normale omstandigheden zou het Guldensporenstadion vanavond afgeladen vol gezeten hebben om KV Kortrijk naar een overwinning tegen RSC Anderlecht te schreeuwen. De voorbije dagen stelde de club alles in het werk om de nog weinige toegelaten fans alle coronaveilige comfort te bieden, maar nu wordt de wedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt.

Als voetbalclub zijn we niet groter dan de samenleving. Als de regels strenger worden, dan moeten we ons daarbij neerleggen – Jelle Brulez, commercieel manager KVK

“Dit zorgt voor gemengde gevoelens”, stelt commercieel manager B2C Jelle Brulez. “Woensdag kregen we te horen dat het protocol aangepast werd en er slechts 200 fans per compartiment meer mogelijk waren, in plaats van de ondertussen gebruikelijke 400. We hebben toen alles in het werk gesteld om ons aan die nieuwe maatregel aan te passen en zorgden zelfs voor hosts om mensen naar hun plek te begeleiden. Dat legde een enorme druk op onze medewerkers en vrijwilligers. Dan is het natuurlijk niet fijn te moeten horen dat er niemand binnen mag.”

Commercieel manager Jelle Brulez, hier geflankeerd door toenmalig burgemeester Vincent Van Quickenborne en Piet Vandekerckhove van PZ Vlas.
Commercieel manager Jelle Brulez, hier geflankeerd door toenmalig burgemeester Vincent Van Quickenborne en Piet Vandekerckhove van PZ Vlas.© VDB

Aan de andere kant is er ook begrip. “Als voetbalclub zijn we niet groter dan de samenleving. Dezer dagen primeert het maatschappelijk belang en de volksgezondheid. Als de regels strenger worden, dan kunnen we niet anders dan ons daarbij neerleggen. Al blijft het wel een feit dat we in deze donkere tijden nog voor wat ontspanning zorgden. We hopen dat alle KVK-fans vanavond aan hun televisietoestel gekluisterd zullen zitten.”

Eén lichtpuntje: de wedstrijden zelf mogen wél nog afgewerkt worden. “Daar zijn we blij om. De spelers worden regelmatig uitvoerig getest en binnen de club respecteren we alle veiligheidsmaatregelen. Al koesteren we de stille hoop dat we nog dit jaar opnieuw supporters in het stadion zullen kunnen verwelkomen. En in 2021 wordt dat hopelijk weer een bomvol Guldensporenstadion met duizenden KVK’ers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.