Kuurnse vzw Autentico zamelt geld in voor Nicaragua: “Kerstbloemen voor Tamarindo”

Op de foto herkennen we van links naar rechts Gilbert Defoort van de Orde van de Ezel, Jenny Debrabandere en Emile Ongenaert van de vzw Autentico. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Sinds kort werd het project Diacachimba, dat kinderen steunt in Tamarindo in Nicaragua, omgedoopt tot de vzw Autentico. Dankzij de medewerking van Gilbert Defoort, de Orde van de Ezel en de Drie Wijzen pakt de vzw in de vorm van verkoop van kerstbloemstukken, met een eerste actie uit.

Het project Diacachimba dat Philip Vertriest ondersteunt met zijn scholenproject in Tamarindo, Nicaragua, werd onlangs omgedoopt tot de vzw Autentico. Kersvers voorzitter Emile Ongenaert uit Kuurne is blij met een eerste actie te kunnen uitpakken, waarbij de volledige opbrengst zal aangewend worden voor de verdere ontwikkeling van het nieuw schoolgebouw in Tamarindo, een arme buitenwijk van de stad Léon.

“Het was Ordemember Gilbert Defoort die het idee lanceerde om ten voordele van het project van Philip kerstbloemstukken te verkopen“, vertelt Emile. “De kerststukjes zulleng bij Gilbert thuis worden samengesteld en in de eerste helft van de maand december via De Drie Wijzen verdeeld worden.”

Bouw school

De opbrengst gaat integraal naar de kinderen in Tamarindo en naar de verdere bouw van de school die men er aan het zetten is. Met deze actie kunnen we wel degelijk een verschil maken voor de toekomst van deze kinderen, die door goed onderwijs meer kansen krijgen om uit de armoede te geraken.”

De kostprijs van het kerstbloemstuk bedraagt 25 euro en moet betaald worden bij het afhalen ervan in De Drie Wijzen. “Bloemstukken vervaardigen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van mij”, weet Gilbert Defoort. “Het is al een tijdje dat ik dergelijke bloemstukken maak en dan kostenloos wegschenk aan zieke en minderbedeelde mensen.”

Kuurne laat leven

Vorig jaar vervaardigde ik zo’n 110 kerstbloemstukken die ik vervolgens schonk aan Kuurne Laat Leven, die zich inzet voor minderbedeelde mensen in Kuurne. Dit jaar wil ik echter mijn creativiteit ter beschikking stellen van de vzw Autentico. De afgelopen drie weken was ik volop bezig met de voorbereidingen voor de aanmaak van de kerstbloemstukken.”

Gelukkig sta ik er niet alleen voor en kan ik op de hulp van enkele vrijwilligers rekenen. Ook tijdens de veertien dagen dat de stukjes zullen vervaardigd worden kan ik dagelijks op vijf vrijwilligers een beroep doen.”

Wie een kerstbloemstukje wil bestellen ten voordele van het scholenproject van Philip Vertriest kan terecht bij onder meer De Drie Wijzen, vzw Autentico of op het e-mail adres janvertriest@skynet.be. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier