Kuurnse online school gaat op Minecraft-kamp

Johan Bossuyt en Philip Vertriest van Icha.© OV
Johan Bossuyt en Philip Vertriest van Icha.© OV
Olaf Verhaeghe

De nieuwe Kuurnse online school Icha, een initiatief van Philip Vertriest en Johan Bossuyt, organiseert dezer dagen Minecraft-kampen. Tieners leren zo nieuwe vaardigheden maar ook geschiedenislessen door middel van hun favoriete computerspelletjes.

“Het idee is eigenlijk vrij simpel gegroeid: tieners houden van gamen en wij zien mogelijkheden om hen zo te laten leren en studeren”, zegt Philip Vertriest, oprichter en algemeen coördinator van online school Icha. “Met ons game based learning -project combineren we dat spelplezier met een leerrijk thema.”

Zes jongeren laten zich daar onderdompelen in de Minecraft-wereld tijdens de gamekampen van Icha. Zij gaan samen met hun leerkracht – een expert op vlak van de computergame – verschillende opdrachten aan, telkens ondersteund door educatieve video’s. “In een eerste kamp duiken we in de geschiedenis, een tweede focust op elektriciteit en in een derde kamp leren de tieners coderen en programmeren”, legt Philip Vertriest uit. “Probleemoplossend denken en logisch redeneren zijn telkens de belangrijke sleutels tot succes.”

Alle kampen vinden uiteraard online plaats. Dat heeft volgens Icha verschillende voordelen en verlaagt de drempel om deel te nemen. “We mikken op Vlaamse tieners, maar evengoed op kinderen in het buitenland. Dit is voor hen een unieke kans om in contact te komen met leeftijdsgenoten bij ons”, aldus Philip Vertriest nog.

Alle informatie over de Minecraft-kampen van Icha vind je via deze link . Naast de kampen biedt Icha ook volledig online onderwijs aan, onder meer voor wiskunde, taalvakken, wereldoriëntatie en programmeren.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten