Kuurnse mama en oma schreeuwen hun Jasper naar winst in Milaan-Sanremo: “Tranen van geluk. Dit is zijn allermooiste”

Oma Rosette Duvillier bij de wereldkampioenentrui van Jasper Stuyven die hij behaalde bij de junioren.© a-BRU
Oma Rosette Duvillier bij de wereldkampioenentrui van Jasper Stuyven die hij behaalde bij de junioren.© a-BRU
Olaf Verhaeghe

De winst van Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo werd in één Kuurnse huiskamer met nog veel meer emotie dan waar ook beleefd. Oma Rosette Duvillier (84) en mama Kathleen Catteeuw (60) zagen hoe hun Jappe de drie grote favorieten verraste met een fenomenale prestatie. “Vooraf hoop je dat hij een goede koers kan rijden, maar dit… Dit hadden we nooit durven dromen”, zijn ze dolgelukkig.

Niet Wout Van Aert, niet Mathieu van der Poel en niet Julian Alaphilippe mogen Milaan-Sanremo 2021 bijschrijven op hun erelijst. Wel een ijzersterke Jasper Stuyven. De 28-jarige renner van Trek-Segafredo ging er in de laatste kilometers alleen vandoor en hield de aanstormende favorieten achter zich. Een prestatie om u tegen te zeggen, een prestatie die weinigen vooraf hadden zien aankomen.

Ook de Kuurnse Kathleen Catteeuw, mama van Jasper Stuyven en zijn oma Rosette Duvillier niet. Zij supporterden zaterdagmiddag samen voor hun favoriet. Vol overgave, zoals altijd. “In die laatste honderden meters gaat alles door je lijf: lachen, bleiten , trillen als een riet… Het is onbeschrijfelijk”, vertelt de 84-jarige Rosette. “Ik ben zó, zó content. Uiteraard denk je vooraf niet dat Jasper de grote Milaan-Sanremo zal winnen. En als je de kranten mocht geloven, reden er eigenlijk maar drie renners mee. Dat hij het dan op zo’n manier kan afmaken. Ja… Daar heb ik geen woorden voor.”

Een dolgelukkige Jasper Stuyven wint de 112de Milaan-Sanremo.©Marco Alpozzi - LaPresse LAPRESSE
Een dolgelukkige Jasper Stuyven wint de 112de Milaan-Sanremo.©Marco Alpozzi – LaPresse LAPRESSE

“Vooraf hoop je gewoon dat hij een goede koers kan rijden, dat zijn team het goed doet en dat er niets ernstigs gebeurt. Maar dit… Neen, dit hadden we nooit durven dromen”, aldus Kathleen Catteeuw. “Stilletjes hoop je wel dat het niet één van de grote drie zou zijn, dat een outsider de overwinning pakt. En dan nog liefst een Belg. Ik moet wel zeggen dat Jasper voortdurend bijzonder alert aan het koersen was. Het peloton mag nog zo groot zijn als het wil, wij zien meestal toch maar één kopke .”

Dat het groepje favorieten in de absolute finale toch nog dicht kwam opzetten, maakte het voor de familie des te spannender. “Die laatste anderhalve kilometer is de hel, hé”, zegt mama Kathleen. “Je voelt alles, je schreeuwt, je supportert. Volhouden, volhouden, alleen maar volhouden , stond ik tegen de televisie te roepen. Misschien heeft het hem een beetje geholpen. (lacht) Dat hij een monument als dit kan winnen, zorgt bij ons voor tranen van geluk. Kuurne-Brussel-Kuurne in 2016, vorig jaar De Omloop maar deze is zijn allermooiste als prof, zeker weten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.