Kuurnse burgemeester hekelt communicatie De Watergroep na zanddouche

Redactie KW

Francis Benoit, de burgemeester van Kuurne, heeft op Facebook persoonlijk zijn ongenoegen geuit over de communicatie van De Watergroep. De beheerder van het waterleidingnet in Kuurne en Harelbeke zit in een stormpje nadat afgelopen weekend problemen met zand en roest in de leidingen opdoken.

Al de hele week worden inwoners van Kuurne en Harelbeke overspoeld met zandkorrels en andere vaste deeltjes uit hun kranen. De ophoping van dat vuil in de toevoerleidingen kwam er nadat werken aan het net afgelopen weekend voor een onverwachte ophoping van zand en roest zorgde. Gevolg: bruin water, kapotte toestellen en veel ergernis.

Ook Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) uitte op Facebook zijn onvrede met de situatie. Vooral de gebrekkige communicatie van De Watergroep stoot hem tegen de borst. “Jullie website geeft aan dat de problemen tot morgen duren, maar niemand krijgt gehoor. Telefoons worden doorgeschakeld, mijn inwoners blijven met vragen zitten, de diensten hebben geen antwoord klaar. Ik neem dit niet! Misschien lezen jullie Facebook wel”, postte hij donderdagochtend.

Francishttps://www.facebook.com/francis.benoit1https://www.facebook.comFacebook1

Misschien lukt het zo ? Watergroep ! Er zijn nog steeds problemen ! Telefoons worden doorgeschakeld. Zand in ons water…

Geplaatst door Francis Benoit op donderdag 12 april 2018
rich1.0https://www.facebook.com/francis.benoit1/posts/10213186394429136552

De Watergroep liet donderdagmiddag weten dat de spoeling van het waternet voorbije dagen niet het verhoopte resultaat opleverde. “Daarom wordt donderdag en vrijdag een grootschalige spoelactie opgezet in de Bavikhoofsestraat, Doornenstraat, Kattestraat en Leiestraat”, klinkt het op Facebook.

“Dat kan leiden tot extra woeling en overlast bij de bewoners van deze straten en zijstraten. Er stelt zich geen probleem naar drinkwaterkwaliteit. Vragen of info? 02 238 96 99 of info.west.vlaanderen@dewatergroep.be. Info op www.dewatergroep.be/…/verkleurd-water-in-kuurne-en-harelbeke.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.