Kuurns familiebedrijf Kjure zet in op foodautomaten in de zorgsector

De automaat sloeg alvast aan bij het personeel.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Kuurns familiebedrijf Kjure van de familie Maelfait verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel. Elke dag worden ze gevuld met verse en gezonde afhaalgerechten en maaltijdsalades. Het startschot om de zorgsector te veroveren met foodautomaten werd gegeven in het AZ Maria Middelares in Gent.

Om de stressvolle coronaperiode te overbruggen, besloot het ziekenhuis om de helft van de maaltijden te sponsoren aan de werknemers. Men hoopt dat veel andere zorgbedrijven diezelfde redenering zullen volgen. Ondertussen lopen de onderhandelingen ook voor West-Vlaamse zorginstellingen en ziekenhuizen.

De foodautomaat van Kjure in het AZ Maria Middelares in Gent is gevuld met smakelijke gerechten, maaltijdsalades en soepen. De gerechtjes zijn bovendien vaak vegetarisch, lactosevrij en altijd glutenvrij. Elke dag worden ze door Kjure-vader Marc en zijn team zelf bereid in de keuken van het familiebedrijf in Kuurne. De automaten worden ook eigenhandig gevuld, zodat de veiligheidsmaatregelen zeker worden nageleefd. “We zijn momenteel in overleg met een aantal ziekenhuizen en we hopen daar in de loop van volgende week meer duidelijkheid over te hebben” aldus zaakvoerder Nicolas Maelfait.

De automaten zijn al een tijdje op andere openbare locaties terug te vinden. Maar Marc en Nicolas zetten in deze tijden van crisis voor het eerst in op de zorgsector. Daarmee willen ze tegemoet komen aan verpleegkundigen die na hun shift enkel nog lege winkelrekken tegen komen in de supermarkt. Het bedrijf bekijkt momenteel ook de mogelijkheden in West-Vlaanderen. “We stonden in nauw contact met het Gentse ziekenhuis waardoor de uitrol er snel kon gebeuren. Als er West-Vlaamse geïnteresseerden zijn, dan kan kan het ook daar heel snel gaan. Onze automaten staan klaar om snel verdeeld te worden” weet Nicolas Maelfait ons te vertellen.

Maatregelen

Ook bij Kjure voelen ze de impact van de coronacrisis. “Omdat iedereen thuis is, gaat iedereen aan het koken. Dat voelen we bij Kjure enorm. Als jong, startend bedrijf valt deze terugval van inkomsten extra zwaar. De coronacrisis is een zware beproeving. De samenwerking met het ziekenhuis is een mooie manier om deze tijd toch positief te gebruiken”, klinkt het. Daarnaast neemt het bedrijf ook aangepaste maatregelen om corona geen kans te geven.

In het atelier gelden strenge veiligheidsmaatregelen.
In het atelier gelden strenge veiligheidsmaatregelen.

“Ons atelier is voor niemand toegankelijk zonder aangepaste kledij en de nodige hygiënemaatregelen. We werken ook continu met handschoenen aan en onze handen worden op regelmatige basis ontsmet. Ook onze tafels en machines reinigen we meermaals per dag, hetzelfde geldt voor ons volledige atelier”, verduidelijkt zaakvoerder Nicolas Maelfait.

Wereldwijde hashtag #samenerdoor

De hashtag #samenerdoor is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Die verwijst naar alle initiatieven die lopende zijn in coronatijden. Ook Kjure maakt hier gebruik van. “We willen tegemoet komen aan een belangrijke verzuchting in tijden van corona: het steunen van het ziekenhuispersoneel dat elke dag in de frontlinie het beste van zichzelf geeft. Kjure staat klaar om ook andere ziekenhuizen te voorzien van een gezond foodautomaat”, besluit Nicolas Maelfait.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier