Kuurne zet zondag zijn helden in de kijker

© BRU
Redactie KW

Het marktplein van Kuurne en de onmiddellijke omgeving ervan worden komende zondag ingenomen door de brandweerpost Kuurne en het plaatselijke Rode Kruis, aangezien Kuurne die dag zijn helden viert.

Rode draad wordt de veiligheid die in al zijn aspecten in het daglicht zal worden geplaatst. Aan de hand van talrijke demo’s gegeven door zowel de brandweer als het Rode Kruis zal aan de burger een selectie van taken worden getoond die dagelijks door de hulpverleners worden uitgevoerd. “Ondanks de vele geplande demo’s moeten we echter mensen die fan zijn van vuur teleurstellen”, vertelt postverantwoordelijke Rudy Dewolf van de brandweerpost Kuune.

“Gezien de zone Fluvia een milieuveilig beleid voert, willen we dit ook in onze demo’s doortrekken maar daarom zullen deze alvast niet minder spectaculair zijn. Met de recente gebeurtenissen nog in ons hoofd, waarbij twee brandweermannen het leven lieten in Beringen, planden wij ook een demo hoe een brandweerman in nood kan gered worden. Daarnaast willen wij ook van deze dag gebruik maken om de mensen te sensibiliseren inzake brandveiligheid. Brandmelders hebben in de woning is daar alvast een zeer goed begin van.”

Om de hulpdiensten extra in de kijker te plaatsen wordt aanstaande zondag om 10 uur een groot hart gevormd op het marktplein van Kuurne waarbij de hulpdiensten de hulp inroepen van de bevolking. Wie zijn steentje wil bijdragen om dat hart mee te helpen vormen is alvast van harte welkom.

Daarna zijn er tot 17 uur diverse demo’s gepland. Ook voor de allerkleinsten zijn diverse activiteiten voorzien.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier