Kuurne vier dagen helemaal in de ban van de Ezel

De verschillende verenigingen die het hart vormen van de Ezelsfeesten. © BRU
Redactie KW

Vanaf vrijdagavond 4 oktober tot en met maandagavond vinden de Ezelsfeesten plaats in het centrum van Kuurne. Apotheose van deze 59ste editie wordt ongetwijfeld de strijd om de titel van Koning Ezel, op zaterdagavond in de feesttent. Maar uiteraard valt er tijdens deze vierdaagse nog veel meer te beleven want tal van verenigingen en comités zetten hun beste beentje voor.

Door Nico Speleers

“De voorverkoop voor de 34ste Nacht van de Ezel loopt heel goed”, weet Jean-Claude Lagappe, voorzitter van het feestcomité. “Nu reeds kunnen we rekenen op een massale opkomst in de feesttent op zaterdagavond, waar naast de Koning Ezelverkiezing ook een optreden voorzien is van coverband Level Six. Dit jaar willen we vooral focussen op onze nieuwe huisstijl. Jammer genoeg stelden we vast dat ons ‘ezelskopke’ reeds werd gekopieerd door anderen, net als onze stickers. Eyecatcher van de Ezelsfeesten wordt ongetwijfeld de praktische proef van Koning Ezel op vrijdag, die een hommage zal worden aan de grote Kuurnenaar Nesten!”

Straatoptredens

Ook op de Tramstatie en aan het Kruiske pakt het braderiecomité uit met een overvolle affiche op zaterdag en zondag en wie graag zijn lachspieren aan het werk zet, mag beslist op zaterdag om 11 uur het optreden van Soupapke en zijn vrienden niet missen op de pui van het gemeentehuis. “We dienden op het laatste nippertje nog het programma aan te passen dat het braderiecomité in petto had op zaterdagnamiddag”, vertelt Nancy Parmentier, “Door onvoorziene omstandigheden moesten we muziekband ”t jeeventig vervangen door de Popdaddies. Daarnaast slaagden we er ook in om de golden buzzer van Koen en Laura, de presentatoren van Belgium’s Got Talent, naar Kuurne te halen op zondagnamiddag om een freestyle football-straatoptreden te geven.”

Altijd prijs, altijd gewonnen tijdens ezeltjesschieting

Komend weekend zet schuttersgilde Egika vzw, gelegen in de Lt. Gen. Gerardstraat 4 (voormalig lokaal ‘Bonaerde-De Pedeir’), de deuren open voor het grote publiek. Wie zijn schutterstalent wil beproeven kan naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Ezelsfeesten terecht bij de schuttersgilde die een ezeltjesschieting organiseert. Op zaterdag openen de deuren vanaf 17 uur, op zondag doorlopend van 10 tot 23 uur en op maandag vanaf 15 tot 21 uur. De schutters worden tijdens deze drie dagen beloond met een mooie ezeltjesprijs.

Wie het volledige programma van de Ezelsfeesten wil nalezen, kan terecht op www.ezelsfeesten.be en www.bra3.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier