Kuurne verwent jeugdbewegingen met spelletje lasershooten

© (BRU)
Redactie KW

Kuurne heeft de vijf jeugdbewegingen naar jaarlijkse gewoonte getrakteerd op de Dag van de Jeugdbeweging. Dit keer mochten ze lasershooten.

Het is al tien jaar een traditie dat de jeugddienst van Kuurne de vijf jeugdverenigingen die de gemeente telt extra in de bloemetjes zet tijdens de Dag van Jeugdbeweging. Vroeger gebeurde dat met een traktaat in de vorm van pizza, maar de jongste jaren vormde de jeugddienst dit om tot een ware teambuilding.

“Onze gemeente telt vijf jeugdverenigingen die in totaal zo’n 800 leden samen brengen”, vertelt burgemeester Francis Benoit. “Nadat vorig jaar werd gekozen voor een detectivespel, opteerde de jeugddienst er ditmaal voor om een grote lasershoot te organiseren in het jeugdcentrum op vrijdagavond. Als extraatje mag elke jeugdvereniging ook één weekend lang deze laserpistolen gebruiken tijdens hun werking, zodat ook hun leden komend weekend mee kunnen genieten van het cadeau dat de gemeente hen deed.”

Behalve dit traktaat had burgemeester Benoit nog een extraatje in petto voor elke jeugdvereniging. Gezien zowel schepen van Geluk Bram Deloof als burgemeester Benoit zelf nog leider zijn geweest bij een jeugdvereniging, verklaarden zij zich bereid om een namiddag lang de animatie te komen verzorgen bij elke Kuurnse jeugdbeweging. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier