Kuurne-trainer: “Geen lessen te krijgen van ploeg die 23 keer rood pakte”

"Hun voorzitter kwam zich excuseren, hun trainer geeft aan machteloos te staan. Er moet iets gebeuren!" © CM
Olaf Verhaeghe

Yves Dhondt, dit seizoen trainer van Eendracht Kuurne, is niet te spreken over het gedrag én de reactie van Menen United na de stopgezette wedstrijd tegen zijn ploeg. “Een aantal van hun spelers zijn geen onbekenden bij de politie. Dat zegt toch al veel? Het kan zo niet verder. Er moet iets gebeuren.”

Afgelopen zondag liep het alweer fout tijdens een wedstrijd van Menen United. Net als tegen Dentergem moest de scheidsrechter de match vroegtijdig affluiten na een vechtpartij op en rond het veld. Micha van den Bogaerde, een van de betrokken spelers bij de Menenaars, legde in onze krant de schuld bij de bezoekers uit Kuurne. “Wij worden telkens onterecht afgeschilderd als een vechtersploeg. Het is toch normaal dat we elkaar als ploegmaten beschermen? Menen United is dit gevecht niet begonnen, zij gingen in de aanval”, stelde hij.

Politie

Categorisch onjuist“, reageert Eendracht Kuurne-trainer Yves Dhondt. “Eendracht Kuurne pikt de beschuldigingen niet, laat dat duidelijk zijn. Wij hebben geen lessen te krijgen van die mannen. We spreken hier wel over een ploeg die afgelopen seizoen bijna 100 gele en maar liefst 23 rode kaarten pakte. De eigenlijke daders in dit verhaal zijn bovendien geen onbekenden bij de Meense politiediensten. Dat zegt toch ook al veel?”

Zowel verbaal als fysiek kwamen sommigen erg agressief uit de hoek. Dat hoort simpelweg niet op een voetbalveld. Ik vrees wel dat het om enkelingen gaat, maar zij verpesten het voor de hele groep. De rest is volgens mij zelfs bang van die gasten. Dat is toch onvoorstelbaar?”, aldus Yves nog. “Hun voorzitter kwam in onze kleedkamer binnen om zich namens zijn club te verontschuldigen voor het gedrag van zijn spelersgroep, hun trainer gaf in de krant aan machteloos te staan. Ik denk niet dat dat zo verder kan. Er moet iéts gebeuren.