Kuurne plaatst extra veiligheidscamera’s in buurt jeugdcentrum

Redactie KW

Met de installatie van drie nieuwe camera’s in de onmiddellijke omgeving van het jeugdcentrum wil de gemeente Kuurne inzetten op meer veiligheid.

Onder meer de inkom en de fietsenstallingen van het jeugdcentrum krijgen daarbij extra digitale ogen wat moet resulteren in extra toezicht op het domein waar zowel de vrijetijdsdienst als het jeugdcentrum zijn gevestigd. “Het gebeurt wel vaker dat er melding wordt gemaakt over fietsdiefstallen op het domein”, legt burgemeester Francis Benoit uit.

“Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg want niet iedereen doet aangifte bij de politie. We noemen dit ‘dark numbers’. Om dit verder te voorkomen en voor de algemene veiligheid werden nu drie camera’s aangekocht ter waarde van 13.393,10 euro door de gemeente Kuurne.”

“Eerder werden ook al aan het zwembad en aan de sporthal camera’s geplaatst. De aankoop van deze drie nieuwe camera’s kadert in de ambities van het beleidsplan ‘Tijd voor ruimte’. Hierbij ligt de focus op een Kuurne waar iedereen zich ‘veilig’ voelt, zowel op gebied van verkeersveiligheid, criminaliteit als brandveiligheid”, besluit de burgemeester. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.