Kuurne opent hondenloopzone in Sportpark

© BRU
Redactie KW

Viervoeters kunnen zich voortaan uitleven in de gloednieuwe hondenloopzone die de gemeente Kuurne aanlegde in het Sportpark. Het ravotparadijs voor honden dat zo’n 700 m² groot is, kreeg een plekje achter de historische Hoeve Vande Walle nabij het Sportkaffee aan het zwembad.

“Overal zijn baasjes van honden verplicht om deze aan de lijn te houden”, reageert burgemeester Francis Benoit. “In Kuurne groeide de vraag van hondenliefhebbers of er een mogelijkheid bestond om een eigen afgebakend terrein te krijgen zodat hun trouwe viervoeter zich kon uitleven. Diverse zones werden daarbij onderzocht en afgetoetst aan verschillende criteria zoals bereikbaarheid, draagvlak in de buurt, inrichtingsvereisten, grootte van het terrein, parkeermogelijkheden,… Uiteindelijk leende het grasveld gelegen naast de omwalling van Hoeve Vande Walle zich het best om te laten omvormen tot een hondenloopzone. Aangezien eveneens in de omwalling van de hoeve wordt gevist, betrokken we eveneens de vissersclub om ook hun advies in te winnen.”

Binnen de omheining van de hondenloopzone die werd voorzien van twee toegangen werden eveneens een bank, een vuilbakje en een bord waarop de spelregels staan geplaatst. De hondenloopzone werd ook opgenomen in de gloednieuwe bewegwijzering die werd aangebracht in het sportpark.

“Dergelijke loopzone biedt een aantal voordelen voor de hond”, reageert schepen voor dierenwelzijn Johan Bossuyt, die zelf baasje is van een hond. “Het biedt onder meer kansen aan een viervoeter om van zijn energie af te raken, wat op zijn beurt de levenskwaliteit van de hond dan weer verbetert. Daarnaast vermindert het ook ongewenst gedrag en versterkt het de band tussen de viervoeter en zijn baasje.” De hondenloopzone zal dagelijks geopend zijn van 7 tot 22 uur. Wie gebruik wil maken van de nieuwe hondenloopzone dient zich echter wel aan enkele spelregels te houden.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier