Kuurne ontgoocheld over luchtbeelden tijdens koers: “Kortrijk-Brussel-Kortrijk?”

© BRU
Redactie KW

Sporza heeft afgelopen zondag een slechte beurt gemaakt bij de supporters van Kuurne-Brussel-Kuurne. De beeldkeuze op het einde van de wedstrijd stemde de Kuurnenaren triest. Ook burgemeester Francis Benoit reageerde ontgoocheld. De organisatie wuift geruchten over een verhuizing naar Kortrijk als startplaats weg.

Nadat Bob Jungels en het peloton de eindstreep in de Brugsesteenweg hadden overschreden in Kuurne, volgde door Sporza een ware promofilm voor de buren van de stad Kortrijk. De Grote Markt, het winkelcentrum K en zelfs een landende jet op het vliegveld van Wevelgem genoten de voorkeur van de regie. De gemeente Kuurne daarentegen, toch de hoofdsponsor van Kuurne-Brussel-Kuurne, kwam amper voor in de luchtbeelden.

Kuurne kwam amper in beeld vanuit de helikopter, de stad Kortrijk daarentegen wel.
Kuurne kwam amper in beeld vanuit de helikopter, de stad Kortrijk daarentegen wel.© BRU

Op sociale media regende het meteen commentaar over de vertoonde luchtbeelden. “Is de koers veranderd van naam? Spreken we nu over Kortrijk-Brussel-Kortrijk?”, viel meermaals te lezen. Ook burgemeester Francis Benoit (CD&V) is niet te spreken over de ‘foute’ beeldkeuze en vindt het een gemiste kans. “Het lijkt wel of Kuurne te lelijk is om te tonen“, reageert hij. “Wij investeren met onze gemeente ruim 80.000 euro terwijl het aandeel van stad Kortrijk slechts 10.000 euro is. Waarom Kortrijk dan wel in beeld kwam en Kuurne niet, begrijp ik niet. Kuurne heeft nochtans ook heel wat troeven om aan bod te laten komen, zoals de renbaan, het Vlaspark of ons Marktplein!”

Francis Benoit-paginahttps://www.facebook.com/BurgemeesterFrancisBenoit/https://www.facebook.comFacebook1

De strijd om de K in KBK. Laat ons #sente zijn. De koers is van ons.

We blikken terug op fijne hoogdagen voor het…

Geplaatst door Francis Benoit-pagina op Zondag 3 maart 2019

rich1.0https://www.facebook.com/BurgemeesterFrancisBenoit/posts/1648946191906659552

Het contract tussen de organisatie en het gemeentebestuur moet dit jaar opnieuw bekeken worden. Het gemeentebestuur wil alvast dat er volgend jaar wel helikopterbeelden van Kuurne in de live-uitzending opduiken. Maar volgens de organisatie zal dat niet gebeuren, aangezien voor een helikopterbeeld een plaats groot genoeg moet zijn. (BRU)

“Verhuizen naar Kortrijk? Niets van aan”

Geert Penez, voorzitter van Sportingclub Kuurne, reageerde dinsdagnamiddag op een eventueel vertrek uit Kuurne. “De samenwerking met de stad Kortrijk is tot stand gekomen op initiatief van de vzw Sportingclub Kuurne, nog steeds de organisator en eigenaar van het merk ‘Kuurne-Brussel-Kuurne'”, klinkt het. “In die context wordt de Kortrijkse burgemeester uitgenodigd om deel te nemen aan de officiële ceremonie. Meer moet daar niet achter worden gezocht.”

Dat de startplaats zou verhuizen naar Kortrijk, wuift Geert dan ook nadrukkelijk weg. “Die insinuaties zijn volledig uit de lucht gegrepen. Het belangrijkste is dat iedereen onthoudt dat 2019 een mooie editie was, me een sterke winnaar. En dat Kuurne wereldwijd bekend is geworden dankzij onze koers.” (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier