De 19-jarige Kuurnse werd in de nacht van zondag op maandag met 28 messteken om het leven gebracht op het kot van haar ex-vriendje Nessar Jamshidi in het centrum van Kortrijk. De verdachte, Mohamad M., zat vroeger samen met Youlia en Nessar in het VTI Kortrijk. De twee leerden elkaar een paar jaar geleden kennen in het VTI te Kortrijk waar Youlia de richting 'Design and Art' volgde, met een specialisme in architectuur. Nessar zat in de OKAN-klas waar hij met andere vluchtelingen Nederlands leerde.

Er werd een rouwhoek ingericht in de bibliotheek van Kuurne. © BRU

Sinds donderdagmiddag kan je terecht in de bibliotheek van Kuurne om het rouwregister voor Youlia Soboleva te ondertekenen en je steun aan de familie en vrienden te betuigen. Er werd speciaal een rouwhoek ingericht. Het rouwregister blijft er liggen tot en met dinsdag 9 oktober. "Wij willen de familie en naaste omgeving van Youlia onze innige deelneming aanbieden", stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V).

(OV/BRU)

De 19-jarige Kuurnse werd in de nacht van zondag op maandag met 28 messteken om het leven gebracht op het kot van haar ex-vriendje Nessar Jamshidi in het centrum van Kortrijk. De verdachte, Mohamad M., zat vroeger samen met Youlia en Nessar in het VTI Kortrijk. De twee leerden elkaar een paar jaar geleden kennen in het VTI te Kortrijk waar Youlia de richting 'Design and Art' volgde, met een specialisme in architectuur. Nessar zat in de OKAN-klas waar hij met andere vluchtelingen Nederlands leerde. Sinds donderdagmiddag kan je terecht in de bibliotheek van Kuurne om het rouwregister voor Youlia Soboleva te ondertekenen en je steun aan de familie en vrienden te betuigen. Er werd speciaal een rouwhoek ingericht. Het rouwregister blijft er liggen tot en met dinsdag 9 oktober. "Wij willen de familie en naaste omgeving van Youlia onze innige deelneming aanbieden", stelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). (OV/BRU)