Helemaal nieuw is een bikepark, een afgesloten oefen- en behendigheidscircuit voor renners en mountainbikers niet. In Nederland is het concept al goed ingeburgerd. Zo is er zelfs eentje vernoemd naar de Nederlandse Giro-winnaar Tom Dumoulin. Ook de Vlaamse Wielerbond is fan van de wielerparken en ziet toekomstmogelijkheden in de Kuurnse hippodroom.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) zat al meermaals samen met de Wielerbond voor verkennende gesprekken. "De hippodroom aan de Kattestraat is eigendom van de gemeente. Wij zijn het idee zeker genegen, maar moeten eerst onderzoeken wat kan. De combinatie met de drafsport moet gewaarborgd worden. Bovendien moet het ook technisch haalbaar zijn, moet er worden nagedacht over het beheer en bekijken we wie welke financiële inspanningen levert."

De komende maanden wordt die beleidsvoorbereidende oefening gemaakt, pas na die studie kunnen schepencollege en gemeenteraad zich uitspreken over het wielerpark. "Het zou voor onze gemeente uiteraard een extra troef zijn, naast de startplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne. Fietsbehendigheid is niet alleen voor profrenners erg belangrijk, ook fietsers uit de regio kunnen hun vaardigheden verbeteren. Dit is een mooie kans waar wij als gemeente graag willen aan meewerken."

Waarom de Vlaamse Wielerbond precies voor Kuurne kiest, heeft volgens de burgemeester drie redenen. "Allereerst is er de link met Lieselot Decroix, oud-renster en Kuurnse, die als een van de trekkers geldt en in de renbaan de ideale locatie ziet. Daarnaast hebben we ook een wielertraditie met Kuurne-Brussel-Kuurne en moet net volgend jaar een nieuwe 10 jaar durende concessie met de renbaan worden afgesloten. De omstandigheden lijken gunstig, maar echt concreet is het nog niet. De ideeën moeten nu rijpen, de onderzoeken moeten tonen of het haalbaar is."

Helemaal nieuw is een bikepark, een afgesloten oefen- en behendigheidscircuit voor renners en mountainbikers niet. In Nederland is het concept al goed ingeburgerd. Zo is er zelfs eentje vernoemd naar de Nederlandse Giro-winnaar Tom Dumoulin. Ook de Vlaamse Wielerbond is fan van de wielerparken en ziet toekomstmogelijkheden in de Kuurnse hippodroom. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) zat al meermaals samen met de Wielerbond voor verkennende gesprekken. "De hippodroom aan de Kattestraat is eigendom van de gemeente. Wij zijn het idee zeker genegen, maar moeten eerst onderzoeken wat kan. De combinatie met de drafsport moet gewaarborgd worden. Bovendien moet het ook technisch haalbaar zijn, moet er worden nagedacht over het beheer en bekijken we wie welke financiële inspanningen levert." De komende maanden wordt die beleidsvoorbereidende oefening gemaakt, pas na die studie kunnen schepencollege en gemeenteraad zich uitspreken over het wielerpark. "Het zou voor onze gemeente uiteraard een extra troef zijn, naast de startplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne. Fietsbehendigheid is niet alleen voor profrenners erg belangrijk, ook fietsers uit de regio kunnen hun vaardigheden verbeteren. Dit is een mooie kans waar wij als gemeente graag willen aan meewerken." Waarom de Vlaamse Wielerbond precies voor Kuurne kiest, heeft volgens de burgemeester drie redenen. "Allereerst is er de link met Lieselot Decroix, oud-renster en Kuurnse, die als een van de trekkers geldt en in de renbaan de ideale locatie ziet. Daarnaast hebben we ook een wielertraditie met Kuurne-Brussel-Kuurne en moet net volgend jaar een nieuwe 10 jaar durende concessie met de renbaan worden afgesloten. De omstandigheden lijken gunstig, maar echt concreet is het nog niet. De ideeën moeten nu rijpen, de onderzoeken moeten tonen of het haalbaar is."