Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) stak zijn bewondering voor Josephine-Charlotte Lecluyse de voorbije weken niet onder stoelen of banken. Als peter voor de Miss België-verkiezing maakte de burgemeester bijna deel uit van haar team. "Josephine-Charlotte heeft Kuurne op een positieve manier op de kaart gezet", zegt Francis over zijn poulain. "Het is 33 jaar geleden dat een Kuurnse de finale van Miss België bereikte, een zekere mevrouw Delaere in 1986. Josephine-Charlotte is de perfecte ambassadrice voor onze gemeente. Een internationale modellencarrière lonkt!"

Ook de Orde van de Ezel zette de kersverse Miss graag in de bloemetjes. Grootmeester van de Orde, Eddy Lafaut, bewierookte de 20-jarige Josephine-Charlotte: "We staan als Orde van de Ezel graag stil bij deze glansprestatie", klonk het. Josephine-Charlotte zelf is dankbaar voor het Miss België-avontuur. "Ik kon het niet mooier afsluiten: ik eindigde in de top 12 én sleepte de titel van Miss Model 2019 binnen. Eerst en vooral wil ik iedereen in Kuurne die mij steunde, enorm hard bedanken. Dankzij jullie ben ik zo ver geraakt. Nu kan ik rustig mijn diploma binnenhalen in mijn laatste jaar in het Spes Nostra in Heule. Daarna pik ik mijn grootste passie - het modellenwerk - opnieuw op. Dankzij Miss België heb ik heel wat contacten kunnen leggen en deuren kunnen openen."

De verkiezing van Miss België werd ruim bekeken door vele Kuurnenaren. In café De Middenstand op het Marktplein kwamen tientallen supporters bijeen alles op groot scherm mee te volgen. (OV)

Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) stak zijn bewondering voor Josephine-Charlotte Lecluyse de voorbije weken niet onder stoelen of banken. Als peter voor de Miss België-verkiezing maakte de burgemeester bijna deel uit van haar team. "Josephine-Charlotte heeft Kuurne op een positieve manier op de kaart gezet", zegt Francis over zijn poulain. "Het is 33 jaar geleden dat een Kuurnse de finale van Miss België bereikte, een zekere mevrouw Delaere in 1986. Josephine-Charlotte is de perfecte ambassadrice voor onze gemeente. Een internationale modellencarrière lonkt!"Ook de Orde van de Ezel zette de kersverse Miss graag in de bloemetjes. Grootmeester van de Orde, Eddy Lafaut, bewierookte de 20-jarige Josephine-Charlotte: "We staan als Orde van de Ezel graag stil bij deze glansprestatie", klonk het. Josephine-Charlotte zelf is dankbaar voor het Miss België-avontuur. "Ik kon het niet mooier afsluiten: ik eindigde in de top 12 én sleepte de titel van Miss Model 2019 binnen. Eerst en vooral wil ik iedereen in Kuurne die mij steunde, enorm hard bedanken. Dankzij jullie ben ik zo ver geraakt. Nu kan ik rustig mijn diploma binnenhalen in mijn laatste jaar in het Spes Nostra in Heule. Daarna pik ik mijn grootste passie - het modellenwerk - opnieuw op. Dankzij Miss België heb ik heel wat contacten kunnen leggen en deuren kunnen openen."De verkiezing van Miss België werd ruim bekeken door vele Kuurnenaren. In café De Middenstand op het Marktplein kwamen tientallen supporters bijeen alles op groot scherm mee te volgen. (OV)