Kuurne helpt getroffen militairen in Spa

© BRU
Redactie KW

De steunactie Kuurnehelpt loopt op volle toeren. Het initiatief van de gemeente Kuurne en het gemeentelijk Leieslagcomité helpt 17 getroffen militairen van het 12de-13de Linieregiment uit Spa, nadat zij en hun gezin getroffen werden door de watersnood van 14 juli.

Nadat een delegatie van Kuurne helpt ter plekke de slachtoffers ging opzoeken werd al snel duidelijk dat de impact die de watersnood had veel groter was dan het beeld dat we te zien kregen in de media. “Kuurne houdt al jaren een nauwe band aan met het 12de – 13de Linieregiment uit Spa”, vertelt burgemeester Francis Benoit,

Geen twijfel

“Onze lagere schoolkinderen trekken zeker al 50 jaar lang richting Spa om er een bijzonder moment te beleven in de kazerne. Toen we hoorden dat ook 17 soldaten van dat regiment slachtoffer waren geworden van de watersnood hebben we geen minuut getwijfeld om actie te ondernemen om zo hen te kunnen steunen in deze bijzondere moeilijke tijden.”

Ondertussen werd door de gemeente een folder verspreid waarin vermeld staat welke actie er ondernomen wordt voor de getroffen militairen. “Naast de folder werd tevens ook een filmpje aangemaakt die de ellende ter plaatse schetst en de getroffen militairen aan het woord laat”, vertelt toegevoegd schepen en coördinator van de actie Bram Deloof.

Het filmpje kan bekeken worden via de webpagina www.leieslagkuurne.be/Kuurnehelpt. Naast het filmpje is op deze website ook een doneerlijst terug te vinden met goederen die de getroffen militairen broodnodig hebben in het dagelijks leven.

Nationale waardering

Ondertussen werden reeds talrijke initiatieven opgestart om geld te verzamelen zowel door privé personen, verenigingen als bedrijven. Naast de doneerlijst werd er ook een doneerlijst geopend waarop personen, verenigingen en bedrijven geld kunnen storten. “De eerste storting die we binnen kregen op deze speciaal geopende rekening kwam van een omhaling in de Kuurnse kerken”, vertelt Lieven Verhaeghe van het Leieslagcomité.

“Iedereen die geld doneert krijgt van ons tevens de garantie dat dit tot de laatste cent wordt geschonken aan de getroffen militairen van het 12de – 13de Linieregiment uit Spa. Onze vriendschapsband met dit regiment is echter heel nauw. Ook de Minister van defensie, Ludivine Dedonder, weet trouwens dit initiatief erg te waarderen. Wie doneert van de lijst of een geldelijke gift doet op de speciaal daartoe geopende rekening wordt uitgenodigd op zondag 14 november naar het slotevent, waarop tevens een vertegenwoordiger van de Minister Dedonder zal op aanwezig zijn en het totaalbedrag zal bekend worden gemaakt.” (BRU)

Benefietinitiatieven zijn nog steeds welkom via kuurne.helpt@kuurne.be. Een geldelijke bijdrage storten voor de getroffen militairen kan via het rekeningnummer: BE67 0910 1997 8187 met als mededeling: #kuurnehelpt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.