Kuurne Balkt is na jaar van afwezigheid terug

Op de foto herkennen we Francis Benoit, Bernard de Koning en Johan Schietgat van Kuurne Balkt. © BRU
Redactie KW

Voor de derde keer biedt Kuurne Balkt de mogelijkheid om de vakantie in stijl af te sluiten. Nadat vorig jaar Covid roet in het eten kwam gooien, zijn de organisatoren van het gratis zangevenement dat plaatsvindt in de schaduw van de kerktoren van de Sint-Pieterskerk blij er opnieuw bij te kunnen zijn.

Op zaterdag 14 augustus vanaf 19.30 uur zal er opnieuw luidkeels meegezongen kunnen worden in de schaduw van de kerktoren van de Sint-Pieterskerk. Net zoals op de twee voorgaande edities van het gratis zangevenement passeren een reeks bekende Vlaamse en Nederlandstalige liedjes de revue.

De liedteksten zullen geprojecteerd worden op groot scherm en een gelegenheidskoor zorgt voor de nodige muzikale ondersteuning. De Orde van de Ezel verzorgt de omkadering met food en drinks. “We kijken er echt naar uit en hopen op veel volk”, klinkt het bij Johan Schietgat, één van de organisatoren van het gratis zangevenement. “Onze schatting gaat alvast uit naar zo’n 800 toeschouwers die Kuurne Balkt zonder mondmasker zullen kunnen bijwonen. Voorwaarde is echter wel dat iedereen die het evenementterrein betreedt aan de ingang een CovidSafe certificaat of een recent negatief testresultaat kan voorleggen. Ook een bewijs leveren dat hij of zij Covid heeft gehad de afgelopen zes maanden zorgt voor toegang tot het terrein. Wie rechtstaat om naar het toilet of naar de bar te gaan zal echter wel moeten een mondmasker dragen. Onze formule blijft ook deze editie ongewijzigd. Starten doen we die avond met het Ezellied, dus wie het nog niet kan en Kuurne Balkt wenst bij te wonen studeert het lied dus maar beter al in (lacht). Eindigen doen we in schoonheid met thank you for the music. De toegang blijft ook nu volledig gratis.”

Groter podium

Om alles in goede banen te leiden binnen het afgesloten eventterrein zet de organisatie dertig personen in. “Dit jaar zal de presentatie in de handen liggen van onze eigen ordedeken Francis Benoit”, gaat Johan Schietgat verder. “Ook het podium ondergaat een metamorfose en zal groter zijn dan de twee vorige edities van Kuurne Balkt. Verder werd aan de kwaliteit van het geluid gesleuteld voor een nog betere muziekervaring. Dit jaar is Kuurne Balkt nog meer dan anders dé ontmoetingsplaats bij uitstek om samen met familie, vrienden, buren, kennissen… al zingend samen te vieren.”

Afspraak zaterdagavond 14 augustus op het grote grasveld gelegen naast de Sint-Pieterskerk waar vanaf 19.30 uur het eerste lied zal te horen zijn.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier