Kustziekenhuizen zetten Kusttram in om nieuwe medewerkers aan te trekken

Directieleden van AZ Zeno, AZ Damiaan en AZ West voor een tram met foto's van zorgmedewerkers.©Peter MAENHOUDT
Directieleden van AZ Zeno, AZ Damiaan en AZ West voor een tram met foto's van zorgmedewerkers.©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

De kustziekenhuizen AZ Zeno, AZ Damiaan en AZ West hebben samen 83 openstaande vacatures. Om zorgmedewerkers aan te trekken, maken ze reclame op de Kusttram.

Vanaf 3 juni rijdt de kusttram een jaar lang met gezichten van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van de drie ziekenhuizen van het KOM-netwerk. Het gaat om het AZ Damiaan in Oostende, het AZ West in Veurne en het AZ Zeno in Knokke-Heist, Blankenberge en Maldegem.

“De job van verpleegkundige blijft het grootste knelpuntberoep in Vlaanderen. Dat bleek in januari uit de nieuwe knelpuntberoepenlijst. Daarbovenop vormt de kustregio een extra uitdaging door zijn geïsoleerde ligging”, zeggen de drie ziekenhuizen. “In totaal hebben we 83 openstaande vacatures voor artsen, verpleegkundigen en andere (paramedische) functies. De zoektocht naar voldoende personeel blijft een uitdaging in de hele zorgsector.

Geen concurrenten

Tijdens één van de overlegmomenten met de andere kustziekenhuizen ontstond het idee om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar medewerkers. Door het veranderende zorglandschap werken ziekenhuizen steeds intensiever samen, waarom zouden we ook niet samen onze vacatures in de kijker zetten? We kunnen elkaar op meerdere domeinen ondersteunen, we zien elkaar niet als concurrenten. Uiteindelijk willen we de sollicitant zo goed mogelijk informeren, zodat hij of zij een bewuste keuze kan maken, daar zijn we allemaal mee geholpen.” aldus Patrice Buyck, algemeen directeur AZ Zeno.

(HH)

Benieuwd naar de openstaande vacatures? Surf dan naar de jobsites van de ziekenhuizen: www.ambulance-ambiance.be, www.ostenders.be, www.azwest.be/jobs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten